Seurakuntavaaliehdokkaat kirjoittavat: Luodaan yhdessä tulevaisuuden seurakuntaa

Seurakuntavaalit lähestyvät ja päättäjiä tarvitaan. Me olemme seurakunta, siksi tarvitaan kaikkia seurakunnan jäseniä mukaan päätöksentekoon. Seurakunnan toiminta on tärkeää ja vaikuttaa kaikkien seurakuntalaisten hyvinvointiin.

Kirkkovaltuusto on suurin päättävä elin seurakunnassa. He päättävät muun muassa seurakunnan toiminnan linjauksista, taloudesta, rakennushankkeista ja niin edelleen. Kirkon päätöksentekoon tulisi osallistua eri-ikäisiä ja erilaisen taustan omaavia henkilöitä. Seurakunnan toiminta tulisi olla yhteisöllistä, jolloin saisimme eri-ikäisten asioita kuulluksi.

Jokaisen pitäisi tuntea olevansa tervetullut seurakunnan toimintaan. Olen työskennellyt pitkään sosiaali- ja terveysalalla sairaanhoitajana ja terveydenhuollon opettajana. Työssäni olen huomannut ja kohdannut suurimmat haasteet ihmisillä elämänkaaren eri vaiheissa. Samoin ihmisten hyvinvointiin ovat vaikuttaneet monet yhteiskunnalliset muutokset, muun muassa työttömyys, päihdeongelmat, terveydenhuoltoon pääsyn ongelmat, kallistuneet elinkustannukset, ilmastomuutokset ja niin edelleen.

Jos tulen valituksi kirkkovaltuustoon, niin haluan olla vaikuttamassa minulle erityisen tärkeisiin asioihin lasten ja nuorten hyvinvointiin, samoin vanhempien jaksamiseen arjen haasteissa. Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Heitä tulee kannustaa luottamaan itseensä, näkemään mahdollisuutensa ja vastuunsa.

Ikäihmisten hyvinvoinnista tulee huolehtia.  He ovat antaneet ison panoksensa Suomen hyvinvoinnille. Ikäihmisillä on arvokasta elämänkokemusta jaettavaksi muille. Ikäihmisten kohdalla suuria haasteita ovat yksinäisyys ja kotona pärjääminen mahdollisimman pitkään.

Heikommassa asemassa olevien tukeminen ja auttaminen on tärkeää.  Tässä diakoniatyöllä on iso vastuu esimerkiksi taloudellisesti ja ruoka-apuna.

Hyvinvointialueiden kanssa seurakunnan tulisi tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä, koska vähenevien resurssien myötä saattaa seurakunnalle siirtyä tai syntyä uusia tehtäväalueita, kun turvataan seurakuntalaisten hyvinvointi.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, luoda parempaa tulevaisuutta seurakuntalaisten parhaaksi.

Äänestäthän, kiitos sinulle, että välität.

 

Mervi Juntunen

Seurakuntavaaliehdokas

Avoin seurakunta