Metsälinnan energiaillassa kuullaan sähkönsäästövinkkejä – Viialan Marttayhdistys järjestää maksuttoman tilaisuuden lahjarahalla

Viialan Marttayhdistys järjestää kotitalouksille suunnatun avoimen energiaillan keskiviikkona 9. marraskuuta Viialan Metsälinnassa kello 17.30–19.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Martat tarjoavat yleisölle myös kahvit.

Annukka Kallioinen Viialan Marttayhdistyksestä kertoo, että yhdistys järjestää tilaisuuden Viialan Lions Clubilta saamansa 500 euron stipendin turvin. Klubi on muistanut paikallisia toimijoita 70-vuotisjuhlavuotenaan.

– Laitoimme hyvän kiertämään, Kallioinen toteaa.

Rami Kotilainen kertoo säästövinkkejä.

Vinkkejä sähkön säästämiseen

Illan aiheena on energiakriisi ja energiatehokkuustoimet, joista ovat kertomassa ja yleisön kysymyksiin vastaamassa energia-asiantuntija Rami Kotilainen Ekokumppanit Oy:stä sekä Akaan kaupungin lupainsinööri Milla Kytölä.

Tilaisuudessa käsitellään erilaisia energian kulutuksen vähentämisen toimia sekä keinoja energiakulujen pienentämiseen. Energian kulutuksen osalta käydään erityisesti läpi keinoja, miten omaa sähkön käyttöä voi selvittää, pienentää ja miten voi auttaa ensi talvena sähkön riittävyydessä.

Rami Kotilaisen mukaan tilaisuuden alkuosassa käydään läpi ilmaisia ja erityisen edullisia keinoja ja loppupuolella tarkastellaan erilaisia investointeja vaativia ratkaisuja, kuten erilaisia lämpöpumppuratkaisuita ja lisäeristämisiä. Lupainsinööri Milla Kytölä kertoo energiatehokkuustoimiin liittyvistä lupavaatimuksista.

Energiailta järjestetään Metsälinnassa Viialassa keskiviikkona 9. marraskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?