EU:n tulevaisuuskonferenssin jälkipuinti on otettava tosissaan

Euroopan unionia monipuolisesti tunteva Petra Schulze Steinen korostaa, että EU koskettaa aina kaikkia suomalaisia. Hänen mukaansa vuoden 2024 EU-vaalit ovat ratkaisevan tärkeät. Schulze Steinen harmittelee sitä, että EU:n tulevaisuuskonferenssi hetkautti valitettavan vähän suomalaisia. (Kuva: Matti Pulkkinen)Euroopan unioni on jokaisen suomalaisen arkipäivää. 27 maan muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto on tullut kansalaisille läheisemmäksi ja tutummaksi kahdeksan viime kuukauden aikana, jolloin Ukrainan sota on leimannut voimallisesti koko maanosan jokapäiväistä elämää. Tällä hetkellä EU-neuvonantajana työskentelevä valkeakoskelainen Petra Schulze Steinen korostaa ensi vuoden eduskuntavaalien ja seuraavan vuoden EU-vaalien tärkeyttä. Hänen mukaansa sota Euroopassa ja siitä johtuva epävarmuus vaikuttavat siihen, ettei vaalien EU-aiheisia kärkiteemoja ole yhtä selkeä tunnistaa etukäteen kuin normaalitilanteessa olisi.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.