Kumpulan vuorokausivuokra on 521 euroa – Miksi seurakunta pitää seurakuntalaisten käyttöön tarkoitetussa tilassa kohtuutonta hintaa?

Kumpulan vuorokausivuokra on kirjoittajien mielestä huikea. He haluaisivat tietää, mihin seurakunnan tilojen vuokrahinta perustuu ja mitä nykyiset seurakuntavaaliehdokkaat aikovat asialle tehdä. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Kyselin pari kuukautta sitten mahdollisuutta vuokrata Kumpula pariksi päiväksi. Syykin on tärkeä. Haluan viettää ystäväni kanssa juhlat meille tärkeässä paikassa, joka nuoruusvuosina oli aika ajoin kuin koti. Olemme ensi syksynä olleet ystäviä 50 vuotta.

Sain ystävällisen vastauksen ja loppu viimein, muutaman mutkan jälkeen, olemme myös vuokranneet tilan. Miksikö sitten kirjoitin? Kumpulan vuorokausivuokra on tänä vuonna 521 euroa. Ensi vuodesta en tiedä.

Miksi seurakunta pitää seurakuntalaisten käyttöön tarkoitetussa tilassa kohtuutonta vuokraa? Onko tarkoitus, ettei tavallisella seurakuntalaisilla ole minkäänlaista mahdollisuutta vuokrata kyseistä tilaa? Nousiko hinta, koska emme kumpikaan enää ole Akaan seurakunnan jäseniä?

Näin seurakuntavaalien aikaan haluaisin tietää, mihin seurakunnan tilojen vuokrahinta perustuu ja mitä nykyiset seurakuntavaaliehdokkaat aikovat asialle tehdä. Tarvitseeko sille tehdä mitään, vai onko hinta hyväksyttävä?

Tulemme joka tapauksessa ensi kesänä.

Sari Alatulkkila (os Lehtinen), Kuusamo

Katja Salmela, Lempäälä

Kommentointi on suljettu.