Kuntajohtajien puheenjohtaja: Vahvuudet ja elinvoiman lähteet esiin, kuolinkellojen aika ei ole nyt

Kunnan- ja kaupunginjohtajat ovat isojen haasteiden edessä. Vaaditaan sekä uudenlaista ammattitaitoa että kykyä panna toimeksi. Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka toimii Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtajana. Hänen mukaansa kuntajohtajat ovat keskustelleet hyvin paljon uudenlaisista elinvoimakunnista ja niiden tulevaisuudesta hyvinvointialueiden kumppaneina. – Kunnat ovat selviytyjiä, sillä niiden voimavarana on suomalaisen kunnallishallinnon pitkä kokemus.Suomalainen kunnallishallinto vahvoine itsehallintoineen on muovautunut runsaan 150 viime vuoden aikana toimintavarmaksi apparaatiksi, jonka varaan yhteiskuntamme on oppinut turvautumaan pahimman luokan kriiseissäkin. Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka sanoo, että kunnilla jälleen kerran vastuullinen rooli, kun ne ottavat koppia kunnan ja hyvinvointialueen rajapinnassa olevista tehtävistä, jotka eivät sitten olekaan ensi vuoden alusta lukien uutukaisten hyvinvointialueiden työsarkaa. Ikola-Norrbackan mielestä tulevaisuus näyttää, löytävätkö kaikki 309 nykyistä kuntaamme elinvoimansa lähteet.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.