Hannu Tapola esittelee digitaalista veteraanimatrikkelia Akaassa 19. lokakuuta

Sotapolku.fi on ilmainen digitaalinen matrikkeli, jonne kerätään Suomen viime sodissa palvelleiden henkilöiden perustietoja, vaiheita ja kuvia. Karttapohjalle tallennetaan myös joukko-osastojen liikkeitä ja tapahtumia.

Sotahistorian harrastaja Hannu Tapola Lempäälästä kertoo Akaan seudun Sukututkijat ry:n järjestämässä tilaisuudessa sotapolku.fi-verkkopalvelusta. Kaikille avoin tilaisuus alkaa Akaan pääkirjastossa keskiviikkona 19.10. kello 18.

Sotapolku.fi on ilmainen digitaalinen matrikkeli, jonne kerätään Suomen viime sodissa palvelleiden henkilöiden perustietoja, vaiheita ja kuvia. Karttapohjalle tallennetaan myös joukko-osastojen liikkeitä ja tapahtumia. Palvelun kattavuus paranee koko ajan tallennustyön edistyessä.

Aineistosta voi hakutoiminnoilla poimia yksittäisten henkilöiden tai joukko-osastojen sotapolkuja. Sivustolla on myös linkkejä Kansallisarkiston digitoimiin sotapäiväkirjoihin. Lisäksi käytettävissä on kuvahaku, joka kohdistuu niin tallennettuihin kotiarkistokuviin kuin myös Puolustusvoimien kuva-arkiston SA-kuviin.

Palvelua ylläpitää vapaaehtoisvoimin noin 80 sotahistorian harrastajaa, ja Hannu Tapola on ollut mukana alusta alkaen eli vuodesta 2016. Hankkeella on usean ison valtakunnallisen järjestön ja laitoksen tuki.

Akaassa Tapola esittelee sivuston käyttöä ja kertoo, miten kuka tahansa voi helposti täydentää tietokantaan oman sukunsa veteraanien tiedot.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?