Terveyspalvelujen tekstiviestipalvelussa oli keskiviikkona häiriö – Ajanvarausten muistutustekstiviestit kulkevat nyt normaalisti

Akaan hyvinvointikeskuksesta ajan varanneet potilaat eivät eilen saaneet muistutusviestejä heille varatuista ajoista. Nyt puuttumaan jääneet viestit lähetetään uudelleen. Kuva: Mikko Peltoniemi

Tampereen kaupunki tiedottaa, että akaalaisiakin koskenut, terveyspalvelujen tekstiviestipalvelua keskiviikkona 28.9. vaivannut häiriö on saatu korjattua, ja torstai-aamusta alkaen esimerkiksi ajanvarausten muistutustekstiviestit tulevat niihin luvan antaneille asiakkaille normaalisti.  ICT-päällikkö Juha Haapamäki Tampereen kaupungilta lupaa, että ongelman juurisyyt perataan tarkkaan, jotta häiriö ei pääsisi toistumaan.

– Häiriö koski muun muassa kahta arkipäivää ennen varattua aikaa lähteviä automaattisia muistutusviestejä sekä joitakin muitakin tietojärjestelmän kautta lähetettäviä tekstiviestejä. Viestit tosiaan eivät eilen valitettavasti lähteneet asiakkaille. Henkilöstöä on informoitu ja ohjeistettu tilanteeseen liittyen. Vika oli ulkoisen palveluntuottajan järjestelmässä, ei Akaankin käyttämässä Alue-Pegasos-järjestelmässä. Alue-Pegasos on keskeisin tietojärjestelmä myös Akaan uudessa hyvinvointikeskuksessa, Haapamäki kertoo.

Valkeakosken aluesairaala ei ollut vian piirissä. Tekstiviestipalvelun häiriö koski Akaan ohella Tamperetta, Orivettä, Urjalaa, Lempäälää, Sastamalaa, Punkalaidunta, Valkeakoskea sekä Ylöjärveä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?