Nälkäpäiväkerääjät päivystävät ympäri Akaata torstaista lauantaihin

Nälkäpäiväkeräyksen lippaita näkyy myös Akaassa torstaista lauantaihin 22.–24.9.

Nälkäpäivä-keräys on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, joka järjestetään tänä vuonna 42. kerran. Keräys on käynnissä syys- ja lokakuun ajan. Lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 22.–24.9.

Tapahtumaan osallistuu joka vuosi maanlaajuisesti tuhansia vapaaehtoista. Akaassa lipaskeräystä järjestetään perinteisesti kaikissa kolmessa taajamassa.

Punaliiviset vapaaehtoiset päivystävät kaikkina kolmena keräyspäivänä Kylmäkosken Tokmannilla, Viialan S-marketissa sekä Toijalan K-supermarketissa ja S-marketissa. Lisäksi lippaat kiertävät akaalaisilla kouluilla torstaina ja perjantaina.

Hernekeiton myynnissä pidetään ainakin tänä vuonna välivuosi, sillä muutaman viime vuoden aikana ei keitolla ole suuremmin ollut kysyntää.

Apua sekä lähellä että kaukana

Katastrofeihin ja hätätilanteisiin varautuminen on merkittävä osa Punaisen Ristin työtä sekä Suomessa että maailmalla. Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia katastrofirahastoon, ja kerätyt lahjoitukset mahdollistavat sen, että koulutetut vapaaehtoiset ovat aina valmiina auttamaan kaikkialla Suomessa.

Tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet ovat esimerkkejä katastrofitilanteista kotimaassa. Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset toimivat hätätilanteissa apua tarvitsevien ja viranomaisten tukena.

Vuonna 2021 Punaisen Ristin vapaaehtoisten apua sai kotimaan äkillisissä onnettomuustilanteissa yhteensä 530 henkilöä. Tulipaloissa apua sai 451 henkilöä. Katastrofirahaston varoilla tuetaan myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan toimintaa esimerkiksi kouluttamalla vapaaehtoisia sekä rahoittamalla pelastustehtävissä tarvittavista hälytysjärjestelmistä aiheutuvia kuluja. Näin SPR ylläpitää kotimaan valmiutta vastata erilaisiin kriiseihin mahdollisimman tehokkaasti.

Punaisella Ristillä on erityinen rooli kriisitilanteisiin varautumisessa. Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla pystytään ylläpitämään toimintavalmiutta poikkeuksellisissa ja yllättävissäkin kriiseissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?