Akaa-Volleyn neljäs yleispelaaja vaihtui venezuelalaisesta amerikkalaiseen – Akaalaisjoukkueen uudella vahvistuksella on jo pelikokemusta Suomesta

Yhdysvaltalainen Gregory Petty allekirjoitti Akaa-Volleyn kanssa aivan vastikään yksivuotisen sopimuksen. Hän paikkaa venezuelalaisen Juan Vasquezin elokuun alussa jättämän aukon akaalaisjoukkueen yleispelaajistossa.

Akaa-Volleyn lentopallon Mestaruusliigan kauteen 2022–23 valmistautuva joukkue koki vielä sarjakauden kynnyksellä yhden pelaajavaihdoksen.

Heinäkuun lopulla uutisoitiin seuran tehneen sopimuksen Juan Vasquezin kanssa. Heti elokuun alussa Vasquez kuitenkin perui Suomeen tulonsa. Sopimuksen purkuun johtivat venezuelalaisen perhesyyt.

Näin Akaa-Volleyn oli aloitettava uuden pelimiehen metsästys. Uurastus saatiin päätökseen 17. elokuuta, jolloin USA:sta kotoisin oleva kokenut Gregory Petty allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Petty ei ole ensimmäistä kertaa Suomessa. Kaudella 2015–16 yleispelaaja takoi palloa jo edesmenneen Leka Volleyn paidassa.

– Muistan kyllä miehen. Tuli Suomeen suoraan Amerikan yliopistosarjasta. En kylläkään muista Pettyn tuolloisesta menestyksestä juurikaan. Mutta on ilmeisesti pelimieheksi kehittynyt, kun katsoo, millaisia seuroja hän on Lekan jälkeen edustanut, kertoo Pettyn kentällä muutamaan otteeseen kohdannut Akaan Joni Mikkonen.

Tilastot kertovat Pettyn menestyneen hienosti Leka-paidassa. Kauden runkosarjan päätteeksi miehen nimi loistaa yleispelaajien listalla Joni Savimäen, Eetu Pennasen ja Ossi Rumpusen jälkeen neljäntenä. Takana on muun muassa Akaa-Volleyn nykyinen päävalmentaja Olli Kunnari.

Petty on Suomen vuotensa jälkeen pelannut kreikkalaisessa Pamvochaikos V.C.:ssä, ranskalaisissa Rennes Volly 35:ssä (yhdessä Konstantin Shumovin kanssa) ja Paris Volleyssa, saksalaisessa Volleyball Bisons Bühlissä, kyproslaisessa Pafiakos Paphosissa ja viimeksi espanjalaisessa Pamesa Teruel Voleibolissa. Miehellä ei liene vaikeuksia sopeutua kansainväliseen ympäristöön.

Petty on 196-senttinen ja lyö palloa yli kolmen ja puolen metrin korkeudelta. Ulottuvuus on aivan riittävä Mestaruussarjaan, kun torjuntakorkeudeksikin ilmoitetaan 335.

Laituri saapuu Akaa-Volleyn riveihin jo elokuun viimeisellä viikolla. Hänet saatetaan nähdä tositoimissa jo perjantaina 26. elokuuta, kun ykkössarjan Lempo Volley ja Akaa-Volley pelaavat harjoituspelin Lempäälän Hakkarissa. Ottelu alkaa kello 17.30.

Lue myös:

Akaa-Volleyn joukkue on valmis – Venezuelalainen Juan Vasquez tulee yleispelaajaksi (27.7.2022)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?