Verenluovutuksessa kävi seitsemän ensikertalaista – Seuraava mahdollisuus on syyskuun lopulla

Toijalassa järjestettiin verenluovutustilaisuus torstaina 28. heinäkuuta seurakuntatalon yläsalissa. Lähekkäin olleista luovutuskerroista huolimatta rekisteröityi 74 luovuttajaa, joista luovuttaa sai 72, ja ensikertalaisia oli tullut seitsemän.

Toijalan seurakuntatalolla on käynyt tasaisesti luovuttajia, ja niinpä liikkuva veripalvelu onkin laittanut seuraavan luovutuksen tiistaille 27.9. kello 14–18.30. Sitä seuraava luovutuskerta Akaassa on tiistaina 20.12. kello 14–18.30.

Näiden kahden luovutuksen väliin saattaa tulla nopealla ilmoituksella luovutus varsinkin, jos verestä on pulaa.

Lue lisää 28.7. järjestetystä verenluovutuksesta:

Niin kokeneet konkarit kuin ensikertalaisetkin luovuttivat verta Akaan seurakuntatalolla torstaina – Yli 50 kertaa luovutuspedille istahtanut Sami Aaltonen tietää toiminnan tärkeyden tarkalleen: ”Pieneenkin operaatioon menee helposti kolme veripussia” (30.7.2022)

Hoitaja Juhana Leppinen oli työvuorossa Akaassa torstaina 28. heinäkuuta järjestetyssä verenluovutustilaisuudessa. Leppinen piti luovuttajan kartalla luovutuksen eri vaiheista ja kertoi, kuinka luovutetun veren jakaminen kolmeen osaan onnistuu steriilisti. Kuva: Oona Eskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?