Valkeakoski-opisto muutti Tietotaloon – Akaassa on syksyllä monenlaista kurssitarjontaa ja Minna Poluksen ilmaisia taideluentoja

Valkeakoski-opiston syyskausi Akaassa tarjoaa inspiroivia kursseja ja mielenkiintoisia taideluentoja. Kurssitarjottimella on valittavana kielikursseja, tietotekniikkaa, käsityökursseja, tanssia ja liikuntaa. Uutuuksia ovat muun muassa henkilökohtaisesti ohjatut sukututkimusklinikat, paritanssikurssit, asahi-terveysliikunta, naisten vesijumppa sekä afrokaribialaisista tansseista juurensa juontava twerk-kurssi.

Harrastustoimintaa on tarjolla myös lapsille ja nuorille. Koululaisille on tarjolla pianon ja kitaransoitonopetusta yksilöopetuksena, ja 9–12-vuotiaiden Junnuteatteri ja 13–17-vuotiaiden Nuorten teatteri kokoontuvat Toijalan Sampolassa. 12–15-vuotiaiden kuvataideryhmä kokoontuu Nuorten toimintakeskus Spotissa.

Valkeakoski-opiston tarjonnasta voi poimia itselleen myös lyhytkursseja. Syysviikonloppujen ohjelmassa on kädentaitajille kankaiden kuviointia ja värjäystä sekä housujen ompelua. Joulukuussa yhden illan mittaiselle piparkakkutalon leivontakurssille voi osallistua yhdessä lapsen kanssa.

Kurssit alkavat pääsääntöisesti syyskuussa, mutta osa käynnistyy jo elokuun puolivälissä.

Taidehistorioitsija Minna Polus ohjaa Akaassa Taidefoorumi-kurssia.

Taidefoorumi kaipaa uusia kurssilaisia

Taidehistorioitsija Minna Polus ohjaa Akaassa Taidefoorumi-kurssia. Kurssilla keskustellaan taiteesta ja sen herättämistä ajatuksista sekä tehdään pieni taideretkiä.

– Sunnuntaisin kokoontuva ryhmä olisi mielissään uusista kurssilaisista. Nyt rohkeasti mukaan ja ilmoittautumaan, Polus kannustaa.

Ensimmäinen kokoontuminen on 21. elokuuta.

Polus luennoi myös Toijalan yhteiskoulun auditoriossa kahtena sunnuntaina. Ensimmäinen luento on 20. marraskuuta, ja silloin kurkistetaan 1700-luvun maalaustaiteeseen taiteilijanaisten matkassa. Taideluennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Palvelupiste muutti uuteen osoitteeseen

Valkeakoski-opiston Akaan-palvelupiste muutti kesän aikana uusiin tiloihin. Asiakkaita palvellaan 17. elokuuta alkaen Tietotalon toisessa kerroksessa osoitteessa Sampolantie 5. Palvelupiste on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–12 ja 13–15. Muina aikoina palvellaan sopimuksen mukaan.

Valkeakoski-opiston Akaan-palvelupiste on muuttanut Tietotaloon Nahkialanjärven rannalle. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?