Kinnarin kotimuseo avaa puutarhansa 7. elokuuta

Kinnarin tilan päärakennus on vuodelta 1815. Arkistokuva.

Kautta Suomen järjestettävä Avoimet Puutarhat -tapahtuma houkuttelee taas vierailemaan sadoissa mielenkiintoisissa ja monimuotoisissa puutarhoissa sunnuntaina 7. elokuuta kello 12–17. Ennätysmäärä, yli 850 puutarhaporttia avautuu maksuttomassa tapahtumassa.

Avoimissa Puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy satoa sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen ja kukkivine kesäkukkineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä puutarhanähtävyyksiä. Useissa puutarhoissa on päivän aikana erikoisohjelmaa, johon voi tutustua etukäteen Avoimet Puutarhat -sivustojen puutarhakuvauksissa.

Puutarhat ilmastonmuutoksessa

Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa. Teema kannustaa miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksista ilmastonmuutokseen.

Uudet kasvit ja suojautuminen luonnon ääri-ilmiöiltä keskusteluttavat varmasti päivän kohteissa. Joka tapauksessa harrastajat voivat iloita tapahtuman aikana siitä, että puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat monin tavoin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia.

Sireeniaita kutsuu Kinnarin kotimuseoon

Akaasta puutarhatapahtumaan osallistuu Kinnarin kotimuseo osoitteessa Kinnarintie 42. Siellä vanha sireeniaita kutsuu pihapiiriin, joka koostuu vanhoista hämäläisistä maalaistalon rakennuksista.

Yli 200-vuotiaan talon puutarhasta löytyy vanhoja perinnekasveja nimikyltein, ja talon väki kertoo niiden historiasta mielellään enemmänkin.

Tilalla on esillä myös muun muassa paljon erilaisia hevosvetoisen kauden tarve- ja työkaluja, lapiokokoelma, sekä keittiön puolella astiakokoelmia.

Www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen avulla voi tutustua etukäteen kohteisiin ja suunnitella reittikartan, jonka avulla päivän aikana ehtii vierailla useassa kohteessa. Tapahtuman järjestävät 11. kerran Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf.

Kinnarin kotimuseo on Kaija Rupposen ja Timo Kinnarin lapsuudenkoti. Arkistokuva

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?