Kesässä parasta voi olla myös sen päättyminen tai sade – Akaan Seudun kyselyyn vastanneet antoivat kesälleen keskimäärin 4,2 tähteä viidestä

Akaan Seudun kesäiseen kyselyyn vastanneiden mukaan parasta kesässä voi olla vaikkapa kasvisten ja marjojen kasvun seuraaminen. Kuva Oona Eskeli.

Akaan Seutu kysyi lukijoiltaan, mikä on heidän kesässään parasta. Kyselyssä vastaajat saivat myös halutessaan arvioida oman tähänastisen kesänsä antamalla sille tähtiä yhdestä viiteen. 47 prosenttia vastaajista antoi kesälleen täydet viisi tähteä. Neljän tähden kesän oli kokenut 29 prosenttia vastaajista. 18 prosenttia arvioi kesänsä kolmen tähden arvoiseksi. Kuuden prosentin mielestä kesä ansaitsi kaksi tähteä. Yhden tähden kesää ei ollut kokenut kukaan vastaajista. Näin vastausten keskiarvoksi tuli 4,2 tähteä.

Lämpö ja aurinko kesän parhaita puolia

Alla kyselyyn osallistuneiden vastauksia kysymykseen, mikä heidän kesässään on parasta. Useampi vastaaja nosti kesän parhaiksi puoliksi auringon ja lämmön.

”Lämpö! Kukat! Kesäteatterit! Torit! Iloiset ihmiset!”

”Uiminen.”

”Aurinko, lämpö, kukkiva luonto, piha, kuiva nurmikko.”

”Koskematon luonto ilman ihmisten jalanjälkiä tai pyörien uria.”

”Ystävien kanssa käydyt uintireissut, mattopyykillä käynnit. Luonnon värikkyys, kukat, pensaat ja puut. Kasvisten ja marjojen kasvun seuraaminen, uutta perunasatoa odotellen. Lasten riemu satamassa ja leikkipaikoilla. Kotimaan matkailu.”

”Sopivasti lepoa ja välillä puuhastelua pihalla. Aurinko ja leppoisa tuuli kuuluu kesään ja tietty grillaus.”

”Kuivan heinän tuoksu.”

”Kesäloma. Ei aikaisia herätyksiä ja rento meininki.”

”Valoisuus. Lämpö.”

Kesäsadekin voi olla parasta kesässä

”Kesässäni parasta on itse KESÄ! Lintujen laulu, Ampiaisten surina, heinäsirkkojen siritys, laineiden liplatus ja kesätuulen leyhähdys, auringonpaiste. Kaikki kesässä on hyvää, jopa kesäinen sade.”

”Vähäpukeiset ihmiset.”

”Kesäloma.”

”Aurinko, lämpö ja loma!”

”Lämpö ja aurinko.”

”Sen päättyminen.”

Kolminkertainen maailmanmestari, neljän tähden kesä

Terhi Viialasta muisteli kyselyssä menneen kesän erikoistapahtumia.

Åke Lundista tuli yksissä kisoissa kolminkertainen maailmanmestari. Kuva Timo Vappula.

”Yksi eniten mieleenjääneistä on heinäkuun alussa Tampereen Ratinassa pidetyt aikuissarjojen yleisurheilun MM-kisat. Mukana oli muun muassa 91-vuotias tuttavamme Åke Lund, josta tuli kolminkertainen maailmanmestari. Kisoissa hän voitti kolme kultaista ja yhden pronssin, korkeudesta, sadan metrin juoksusta, kolmiloikasta sekä pituushypystä. Mitalit tuli tässä järjestyksessä. Siinä on esimerkkiä meille kaikille iästä riippumatta. Mieleeni jäi myös 1500 metrin juoksu, jossa miesurheilija kaatui pari metriä ennen maalia. Mies ei ollut neuvoton. Hän nimittäin kieritteli itsensä maaliviivan ylitse, ja sai näin ajan suorituksestaan sekä katsojilta iloiset ja raikuvat aplodit. Samoin 75-vuotiaiden naisten 1500 metrin sarja oli mielenkiintoista katseltavaa. Siinä voittajaksi tuli suomalainen nainen, mutta viimeisenä maaliin kipitteli intialainen nainen sarissaan, puolitoista kierrosta muista jäljessä. Loppusuoralle tullessaan kuuluttaja innostuneena selosti, että hän mahtavalla loppukirillään saapuu upeasti maaliin ja sai katsojilta innostuneet taputukset. Kaikkia urheilijoita kannustettiin tasavertaisesti, mikä antoi uutta intoa niin urheilijoille kuin katsojillekin. Ne olivat nimensä mukaisesti oikeat hyvän mielen kisat.”

Kesälleen Terhi antoi neljä tähteä viidestä.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?