Katso kuvat ja yököttävä video: Viialan Heinälahdella on runsaasti sinilevää – Kyltti sallii uimisen omalla vastuulla

Pirkanmaalla tehtiin viime viikolla edellisviikkoa enemmän sinilevähavaintoja. Valtakunnallisessa sinileväseurannassa on mukana 51 havaintopaikkaa Pirkanmaan Ely-keskuksen alueelta, mutta Akaassa näitä havaintopaikkoja ei ole.

Myös kansalaiset voivat lähettää sinilevähavaintojaan, ja ne lisätään Ely-keskuksen karttaan, jos ne ovat enintään viikon ikäisiä. Viialassa Heinälahti on perinteisesti saanut sinileväkasvustonsa joka kesä, eikä tämä vuosi tee poikkeusta, sillä alueelta on tehty Ely-keskukseen kansalaishavainto. Akaan Seudun käydessä paikalla perjantaina 22. heinäkuuta peitti rantavettä leveä vihreä matto.

Heinälahden rannalla sijaitsee muun muassa Akaan seurakunnan omistama Kumpulan leirikeskus. Sen lähistöllä on Heinäsuon uimaranta, jonka ylläpidon Viialan tekninen lautakunta päätti lopettaa kunnan historian viime metreillä vuonna 2006. Rantaa voi käyttää uimapaikkana omalla vastuulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?