Akaa haluaa paitsi siistiä, myös ostaa vanhan puunkuormausalueen Toijalan ratapihalta – Asuintalon nousemista pääradassa kiinni olevalle kaistaleelle ei pidetä todennäköisenä

Toijalan ratapihalla Helsinki–Tampere-junaradan vieressä sijaitsevalla vanhalla puunkuormauspaikalla on ollut hiljaista siitä lähtien, kun Väyläviraston rakennuttama raakapuuterminaali valmistui ja aloitti toimintansa Akaa Pointin teollisuusalueella kesä-heinäkuun taitteessa 2021. Yhtenä uuden raakapuuterminaalin hyödyistä on pidetty sitä, että se vapauttaa vanhan kuormauspaikan eli pääradan ja Hämeentien välisen maakaistaleen ”muuhun käyttöön”. Kyseisellä kaistaleella ei kuitenkaan vielä ole paljoa muuta nähtävää kuin huonoon kuntoon menneitä puupinoja. Raakapuuterminaalin käyttöönoton vuosipäivän alla Akaan Seutu kysyi kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silvánilta, millaisia suunnitelmia Akaan kaupungilla on vanhan kuormausalueen suhteen.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.