SOTE-HENKILÖSTÖN RIITTÄVYYDEN TURVAAMINEN: ”Jatkuva haku ja koulutusyhteistyö auttavat työvoiman saannissa”

Sote-henkilöstön saatavuuden turvaaminen on otettava vakavasti. Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti sanoo, että Pirkanmaan hyvinvointialue on tervetullut tekemään entistä laajemmin yhteistyötä koulutuksen saralla. Kolmostien Terveys Oy:n toimitusjohtaja Marika Nevanpäällä on myönteisiä kokemuksia Sasky-yhteistyöstä. Hänen mukaansa malli saisi yleistyä. (Kuva: Matti Pulkkinen)Koko ajan vaikeutuvaan sote-henkilöstön saatavuuteen on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti pitää erittäin myönteisenä kehitystä, jossa Sasky-koulutuskuntayhtymä onnistuu merkittävästi kasvattamaan sosiaali- ja terveysalan koulutukseen hakeutuvien määrää. Saskyn sote-opiskelijamäärät ovat nousseet vuoden 2018 274:stä vuoden 2022 506:een. Lahden mukaan voimistuvaan kiinnostukseen vaikuttavat uudenlaiset opetuskäytännöt, kuten esimerkiksi opetuksen järjestäminen Kolmostien Terveys Oy:n tiloissa. Sen toimitusjohtaja Marika Nevanpää pitää puolestaan jatkuvaa hakua koulutukseen huippuhyvänä asiana.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.