Vaarallisen jätteen keräysautot saapuvat Akaassa kahteen eri paikkaan keskiviikkona osana Ekotemppu-kiertuetta

Vaarallisten jätteiden keräystempaus Ekotemppu saapuu Akaassa Kylmäkoskelle ja Viialaan keskiviikkona 8. kesäkuuta. Kuvituskuvassa tavanomainen kierrätyspiste Koivistontiellä Viialassa. Kuva: Oona Eskeli.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n (LHJ) järjestämä vaarallisten jätteiden Ekotemppu-keräyskiertue vierailee Akaassa keskiviikkona 8. kesäkuuta.

Akaan keräyspysäkit ja -aikataulut ovat seuraavat: Kylmäkoski, Yrittäjäntie 2 (eli liikekeskuksen parkkialue) kello 14–16 ja Viiala, Työmiehenkatu 10 (eli kaupungin varikon piha-alue) kello 17–19.

Ekotempun aikana LHJ:n keräysautot vastaanottavat pieniä eriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä maksutta.

– Keräykseen voi tuoda esimerkiksi käytöstä poistettuja maaleja, liimoja, liuottimia, lakkoja, akkuja, paristoja, aerosoleja, torjunta-aineita, öljyjä, kiinteitä öljyisiä jätteitä, elohopealamppuja ja loisteputkia. Emme kuitenkaan vastaanota tai tyhjennä Ekotempun pysäkeillä öljytynnyreitä, vaan ne tulee viedä suoraan jäteasemalle, Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n työnjohtajan sijainen Saku Toivonen kertoo jätehuoltolaitoksen tiedotteessa.

Vaaralliset jätteet ovat nimensä mukaisesti käytöstä poistettuja aineita tai esineitä, jotka voivat väärään paikkaan päätyessään aiheuttaa erityistä haittaa ihmisten terveydelle tai ympäristölle. Näitä haittoja välttääkseen on hyvä lakata säilyttämästä vaarallisia jätteitä kotona, tiedotteessa muistutetaan.

LHJ:ltä toivotaan, että Ekotempun osallistujat kiinnittävät huomiota turvallisuuteen myös tuodessaan vaarallisia jätteitä tempauspysäkeille.

– Jätteitä ei missään nimessä saa tuoda pysäkeille etukäteen, vaan ne tulee toimittaa ainoastaan keräysauton ollessa paikalla, Saku Toivonen toteaa.

Lisää tietoa Ekotempusta löytyy LHJ:n kotisivuilta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?