Hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola: ”Sote- ja pelastustoimen onnistuminen on kiinni kunkin hyvinvointialueen omista kyvyistä”

Lääketieteen tohtori Marina Erhola on ollut tavalla tai toisella mukana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamishankkeissa vuodesta 2005 lähtien. Hän on tiennyt koko ajan, että reformi on välttämätön, ja että se toteutuu, kun aika on kypsä. Erholan mielestä Pirkanmaalla on tehty laadukasta valmistelutyötä. Hänen mukaansa työtä on vielä paljon jäljellä ennen kuin sote- ja pelastustoimen kone on valmis. (Kuva: Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä)Elokuun ensimmäisenä päivänä työnsä Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajana aloittava lääketieteen tohtori Marina Erhola, 59, on odottanut vuosikausia sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Hänen mukaansa reformi toteutuu vihdoinkin, koska yhteiskuntamme on lopulta valmis muutokseen. Erhola on työskennellyt eri tehtävissä uudistuksen parissa vuodesta 2005 lähtien, joten hänellä on kattava perspektiivi sote- ja pelastustoimen uudistukseen 21 hyvinvointialueen turvin. Erhola suunnittelee, että Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajuus jää hänen viimeiseksi työkseen ennen, kun hän siirtyy aikanaan eläkkeelle.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.