Akaan kyliä kutsutaan mukaan kesäkuiseen tapahtumapäivään

Suomen suurin yksipäiväinen yleisötapahtuma Avoimet Kylät järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen livenä ja kylillä. Valtakunnallinen tapahtumapäivä on tänä vuonna 11. kesäkuuta. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

Avoimet Kylät -päivänä kylällä voi järjestää esimerkiksi pihakirppiksen, luonto- tai pyöräretken, lastentapahtuman, yhteislaulutuokion, valokuvanäyttelyn, huutokaupan, siivoustalkoot, kyläkävelyn, kylätaloesittelyn, maatilavierailun tai lähes mitä tahansa muuta. Tärkeintä on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee tutustumaan kylän toimintaan ja käyntikohteisiin.

Teemapäivän ideana on, että kyläläiset järjestävät itsensä näköistä ohjelmaa. Myös kylän yritykset ovat tervetulleita osaksi tapahtumapäivää.

– Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kylien monipaikkaisuuteen asumisen, yrittämisen ja lomailun kohteina. Valtakunnallisesti Avoimiin Kyliin on vuosittain osallistunut satoja kyliä, joissa on päivän aikana käynyt yhteensä jopa 100 000 vierailijaa, toteaa Pirkanmaan kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Avoimet Kylät -päivän toteuttaa Suomen Kylät ry yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten kanssa. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry. Vielä ehtii mukaan, sillä ilmoittautumisia otetaan vastaan 29.5. saakka osoitteessa: www.pirkankylat.fi/avoimet-kylat-2022/

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?