Yhteiskuntatieteiden tohtori Rosi Enroos: ”Perhe on haastava ja kiinnostava tutkimuskohde”

Suomalainen yhteiskunta tarvitsee paljon perhetutkimuksen tuloksia. Viime syksynä Tampereella perustettu valtakunnallinen Perheiden ja lähisuhteiden tutkimusseura ry on tärkeä toimija, koska se yhdistää alan asiantuntijat. Tamperelainen yhteiskuntatieteiden tohtori Rosi Enroos muistuttaa, että perhe-käsitys on erittäin moni-ilmeinen. Jokainen ihminen määrittelee itse oman perheensä. (Kuva: Matti Pulkkinen)Viime lokakuussa Tampereella perustettu valtakunnallinen Perheiden ja lähisuhteiden tutkimusseura ry mahdollistaa Suomessa tehtävän korkeatasoisen tieteellisen toiminnan ja verkostoitumisen perhe- ja lähisuhteiden tutkimuksessa. Uuden tutkimusseuran perustaminen pohjautuu vuosina 2003-2015 toimineen valtakunnallisen perhetutkimuksen tutkijakoulun ja sen jälkeen toimineen vapaamuotoisen perhetutkimusverkoston pitkäjänteiseen yhteistyöhön aihepiirin tutkimuksen parissa. Uutukaisen tutkimusseuran hallituksen tamperelainen jäsen ja sidosryhmävastaava, sosiaalityön yliopistolehtori Rosi Enroos sanoo, että yhteiskuntamme tarvitsee koko ajan monipuolista tietoa perheistä ja lähisuhteista. Hänen mielestänsä perhe on haastava tutkimuskohde.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.