THL:n Tuovi Hakulinen: ”Satavuotiaat neuvolapalvelut ovat kansallisia kruununjalokiviä ja koko kansanterveytemme perusta”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Tuovi Hakulinen on omistautunut suomalaiselle neuvolatoiminnalle. Hänen mielestään koko maailmassa ainutlaatuinen suomalainen neuvolajärjestelmä elää ajassa ja muuntuu sen mukaan. Häntä ilahduttaa se, että neuvolatyö koskettaa kaikkia äitejä, isiä ja lapsia.Kansa sen tietää. Neuvolajärjestelmä on kaikkien aikojen paras suomalainen keksintö. Asia selvisi taannoin Suomalaisia innovaatioita -kirjan kirjoittajien ja Ylen tiedetoimituksen järjestämässä kilpailussa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta neuvolatoiminnan alkamisesta maassamme. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Tuovi Hakulinen kuvaa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja todellisiksi kansallisiksi kruununjalokiviksi, sillä palvelujen kattavuuden ja maksuttomuuden ansiosta ne muodostavat koko kansanterveytemme perustan.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.