Piispa Matti Repo: ”Kirkko ei voi jäädä liian pienten hallinnollisten vanhojen rakenteiden vangiksi”

Piispa Matti Repo ounastelee, että sote- ja pelastustoimen uudistuksen jälkeisten uudenlaisten kuntien arki heijastuu monilla tavoilla myös paikallisseurakuntien elämään. Piispan mukaan seurakunnissa on oltava hereillä ja reagoitava mieluummin etupainotteisesti muuttuvaan toimintaympäristöön. (Kuva: Matti Pulkkinen)Marraskuisissa seurakuntavaaleissa valittavat kirkkovaltuutetut tekevät nelivuotiskaudellaan melko varmasti historiallisia ratkaisuja seurakunnissaan. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo sanoo, että myös paikallisseurakunnat tarvitsevat nykyistä leveämpiä hartioita ja monipuolisempaa yhteistyötä. Revon mukaan niin hiippakunta kuin siihen kuuluvat seurakunnatkin tarjoavat yhdyspinnan ensi vuoden tammikuussa toimintansa aloittaville hyvinvointialueille ja uudenlaisille hyvinvointikunnille.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.