Akaa Futsal on lauantaina pakkovoiton edessä – Vieska voitti ensimmäisen puolivälierän niukasti

Kapteeni Jussi Nyström ja Akaa Futsal on viikonloppuna kovan paikan edessä. Arkistokuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigan pudotuspelit potkaistiin käyntiin lauantaina. Akaa Futsal matkusti Ylivieskaan paikallisen Vieska Futsalin vieraaksi.

Tasaisen ja jännittävän illan päätteeksi Vieska nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 3–2 (2–2) -kotivoilla.

Tappion myötä Akaa Futsalin kausi on katkolla heti ensi viikonloppuna. Välieriin selviää kahdella voitolla, joten leijonapaitojen on pakko voittaa sekä lauantaina että sunnuntaina kotihallissa.

Sarjan avausottelu lauantaina alkoi akaalaisittain karmeasti. Peliä ei oltu pelattu vielä puolta minuuttiakaan, kun Vieska Futsal iski avausmaalin. Leijonapaidat kuitenkin heräsivät nopeasti, ja joukkue tuli tasoihin ajassa 2.42 Jussi Nummelan osuttua Iiro Vanhan syötöstä.

Vanha oli syöttäjänä myös muutama minuutti myöhemmin, kun Akaa siirtyi Markus Rautiaisen maalilla 1–2-johtoon ajassa 6.32. Vieska Futsal nousi kuitenkin vielä tasoihin ennen taukoa, ja näin toiselle puoliajalle lähdettiin tasalukemissa.

Toinen jakso oli tasaista ja vauhdikasta peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaisuun. Lopulta Vieska Futsal iski johto-osuman vajaa kymmenen minuuttia ennen päätössummeria.

Akaa rakensi useita maukkaita tasoituspaikkoja viimeisillä minuuteilla, mutta maalintekoyrityksissä ei ollut lopulta onnikaan myötä. Vieska Futsal puolusti tiiviisti ja onnistui pitämään johtonsa loppuun asti – näin ylivieskalaisille voitto avausottelusta.

Välieriin ja samalla mitalipeleihin mennään siis kahdella voitolla, joten sarja on katkolla ensimmäistä kertaa heti tulevana lauantaina Akaassa. Silloin kotijoukkueen on jo pakko voittaa, jotta kausi jatkuu. Mikäli kotivoitto lauantaina irtoaa, pelataan ratkaiseva kolmas osaottelu heti perään sunnuntaina, Toijalan Monitoimihallilla sekin. Ottelut alkavat tuttuun tyyliin kello 16.

Iiro Vanha syötti Ylivieskassa Akaan molemmat maalit. Arkistokuva: Tuukka Nyström

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?