SPR Akaan osasto järjestää keräyksen Ukrainan auttamiseksi

SPR:n Akaan osasto järjestää lipaskeräyksen Ukrainan auttamiseksi perjantaina 18.3.2022. Kuvituskuva.

Ukrainan kriisi on herättänyt voimakkaan halun auttaa, minkä takia viranomaiset ja järjestöt ovat viime aikoina saaneet runsaasti yhteydenottoja. Suomen Punainen Risti on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi. Myös SPR:n Akaan osasto järjestää lipaskeräyksen Ukrainan auttamiseksi perjantaina 18.3.2022.

Katastrofirahaston varoja ei yleensä ole sidottu ennalta mihinkään tiettyyn kohteeseen, jotta niiden turvin voidaan auttaa onnettomuuden tai kriisin sattuessa lyhyelläkin varoitusajalla. Katastrofirahaston avulla autetaan hädän hetkelle joutuneita niin ulkomailla kuin kotimaassakin.

On kuitenkin selvää, että Ukrainan kriisi on niin suuri, että nyt lahjoitettavat varat ohjataan työhön kyseisestä konfliktista kärsivien ihmisten auttamiseksi. Avun tarve tulee jatkumaan pitkään, joten apua kanavoidaan Ukrainan kriisistä kärsiville vielä kauan, SPR Akaan osasto tiedottaa.

Suomen Punainen Risti on aiemmin myöntänyt katastrofirahastostaan yhteensä 1,1 miljoonaa euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa ja sen lähimaissa. Osa tuesta on materiaaliapua, joka lähetettiin Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereelta.

Ukrainan konfliktin lähialueille on lähtenyt myös Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä tukemaan kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota.

Jos sinä haluat auttaa, eri tapoja siihen löydät Punaisen Ristin sivuilta www.punainenristi.fi/punainen-risti-auttaa-ukrainassa/ ja www.punainenristi.fi/ukrainainfo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?