Pirkanmaan sairaanhoitopiiri: Omikron-aalto jatkuu Pirkanmaalla entisellään

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan Taysin erityisvastuualueella on koronapotilaita sairaalahoidossa enemmän kuin muilla erityisvastuualueilla asukasmäärään suhteutettuna. Taysin erikoissairaanhoidon potilasmäärä on edellisten viikkojen tasolla. Keskimäärin sairaalaan tulee kahdeksan uutta koronapotilasta päivässä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan tiistaiaamuna Taysissa oli koronan vuoksi osastohoidossa 36 koronapotilasta ja tehohoidossa alle viisi koronapotilasta. Lisäksi hoidossa on jatkuvasti muita potilaita, joilla korona on sivudiagnoosi.

Positiivisten testitulosten määrä ja ilmaantuvuus ovat pysyneet ennallaan. Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 3799 koronatartuntaa. Viime viikolla Fimlabissa tutkittiin 4740 näytettä.

– Rokotukset ovat edelleen epidemian torjunnan kulmakivi ja erinomainen suoja sairaalahoitoa vaativalle tautimuodolle. Pirkanmaalaisista yli 18-vuotiaista yhden koronarokotteen on saanut 89,9 prosenttia, kaksi rokotetta 87,5 ja kolme rokotetta 59,3 prosenttia. Kolmas annos kannattaa ottaa, jotta saa pitempikestoisemman suojan vaikeaa tautia vastaan, suosittelee ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

Syrjäsen mukaan kunkin vastuu omasta ja lähipiirin tartunnan torjunnasta on edelleen tärkeää, koska omikronia on vielä paljon liikkeellä Pirkanmaalla.

– Maskit ja turvalliset etäisyydet yhä tärkeitä eikä oireisena kannata mennä oman kodin ulkopuolelle, muistuttaa Syrjänen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?