Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Pirkanmaan koronarajoitusten keventämistä – Uusia päätöksiä luvataan nopealla aikataululla

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueelliset koronatyöryhmät ovat tällä viikolla esittäneet alueidensa koronarajoitusten keventämistä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kertoo valmistelevansa uudet päätökset nopealla aikataululla.

– Koronaepidemiaan liittyvä terveydenhuollon kuormitus on tasaantumassa useilla alueilla. Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueelliset koronatyöryhmät ovat kuluvan viikon kokouksissaan arvioineet, että alueellisia rajoituksia voidaan purkaa tai keventää, aluehallintovirasto kertoo.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt sairaanhoitopiireiltä asiantuntijalausunnot, ja valmistelee tartuntatautilakiin perustuvat uudet päätökset lausuntojen saavuttua. Uusista päätöksistä tiedotetaan erikseen päätösten valmistuttua.

Epidemiatilannetta ja rajoituksia arvioidaan alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä viranomaisten yhteistyössä viikoittain. Aluehallintoviraston mukaan on huomioitava, että alueet ovat tällä hetkellä eri vaiheissa omikronmuunnoksen leviämisen ja terveydenhuollon kuormituksen suhteen.

– Aluehallintovirasto korostaa jokaisen omaa vastuullista toimintaa: edelleenkin on syytä noudattaa yleisiä suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä. Rokotukset vähentävät tehokkaasti riskiä koronataudin vakavalle muodolle ja sairaalahoidon tarpeelle, aluehallintoviraston tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?