Restaurointialan artesaaniopiskelut vetävät väkeä, runsaan kahden vuoden opintoihin hakeutuu paljon omaa kohdetta laittavia henkilöitä

- Rakennukset ovat kaiken kaikkiaan kiinnostavia. Jokaisesta talosta löytyy se juttu, juju. Kansallisesti on tärkeää, että säilytämme rakennuskulttuurimme kerroksellisuuden. On muistettava, etteivät esimerkiksi kaikki 1970-luvun talot ole huonoja, rakennusrestauroinnin opettaja Susanna Siro miettii. (Kuva: Matti Pulkkinen)Rakennusrestauroinnin ala houkuttaa enemmän tulijoita kuin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa on opiskelupaikkoja. Rakennusrestauroinnin opettaja Susanna Siro sanoo, että monet hakeutuvat koulutukseen silkasta rakkaudesta vanhoihin rakennuksiin. Tällaiset henkilöt haluavat oppia perinteisiä käsityötaitoja ja tutustua vanhastaan käytettyihin materiaaleihin kunnostaen jotakin sukunsa kohdetta tai hankkimaansa iäkästä pytinkiä. Toiset artesaaniopiskelijat tähtäävät rakennusrestauroijan ammattiin. Rakennusrestauroijat työskentelevät erikoisosaajana tai työn ohjaajana toisen palveluksessa tai korjausrakentamisen opetus- ja neuvontatehtävissä sekä yrittäjänä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.