Akaa-Volleyn pelaaja valittiin ensimmäistä kertaa kauden mieslentopalloilijaksi – ”Laittoi kaiken peliin koti-EM-kisoihin ja näytti nuoremmille esimerkkiä”

Urpo Sivula heitteli koti-EM-kisoissa vinkkejä Akaa-Volleyn arvokisadebytantille Voitto Köykälle ja muille Suomen nuoremmille ja kokemattomille maajoukkuemiehille. Kuva: Mikko Peltoniemi

Suomen Lentopalloliitto on valinnut kauden 2020–2021 lentopalloilijaksi Moskovan Dinamon ja Suomen maajoukkueen liberon Lauri Kermisen, 29. Valinta on Kermiselle jo uran neljäs, ja hän nousi nyt Jouni Parkkalin, Riikka Lehtosen ja Mikko Eskon rinnalle useimmiten valituksi pelaajaksi.

Kerminen voitti venäläisjoukkueensa Moskovan Dinamon riveissä CEV Cupin sekä maan Superliigan. EM-kisoissa Kerminen oli jo tapojensa mukaan joukkueen ehdoton tukiranka. Kermiselle valinta kauden lentopalloilijaksi on neljäs viiden viime kauden aikana. Lisäksi hänet on valittu kaksi kertaa Kauden mieslentopalloilijaksi.

Kauden lentopalloilijan titteli on jaettu vuodesta 1973 lähtien.

Kauden mieslentopalloilijaksi valittiin maajoukkueen ja Akaa-Volleyn hakkuri Urpo Sivula. Lentopalloliiton tiedotteessa kehutaan, kuinka Sivula laittoi kaiken peliin Tampereella pelattuihin koti-EM-kisoihin ja näytti nuoremmille esimerkkiä, miten harjoitellaan ja eletään.

EM-kisat olivat Sivulalle ennätykselliset seitsemännet Suomen paidassa. Hän oli kisojen paras suomalainen pistemies ja pistekeskiarvoltaan koko kisojen seitsemänneksi tehokkain. Sivulalle valinta Kauden mieslentopalloilijaksi on uran ensimmäinen.

Kauden naislentopalloilijan tittelin sai maajoukkueen ja ranskalaisseura Nantesin riveissä pelannut passari Kaisa Alanko.

Naisten valmentajan palkinnon sai jo kuudennen kerran urallaan LP Viestin Suomen mestaruuteen johtanut Tomi Lemminkäinen, ja miesten valmentajaksi valittiin muun muassa venäläiset olympiaurheilijat olympiahopealle valmentanut Tuomas Sammelvuo.

Suomen maajoukkueen libero Lauri Kerminen (vas.) valittiin kauden 2020–2021 lentopalloilijaksi ja hakkuri Urpo Sivula mieslentopalloilijaksi. Tampereella pelatuissa koti-EM-kisoissa Suomi juhli 1. syyskuuta avausottelun voittoa, kun Pohjois-Makedonia kaatui erin 3-1. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?