Akaa-Volley haki Helsingistä sarjapisteet ennätysajassa

Se on siinä. Taululla lukemat 3–0. Nopea peli ja kotiin saunaan. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volleyn mestaruusliigakausi jatkui voittoisasti lauantaina Helsingissä. Vantaan Ducks oli joutunut luovuttamaan Korson kotisalinsa koronarokotuksille ja otti akaalaiset vastaan Pasilan Palloiluhallissa.

Kun ottelu pelattiin ilman yleisöä, jätettiin myös toisen erän jälkeinen pitkä erätauko pitämättä. Tuloksena oli ennätysnopea lentopallo-ottelu: ensimmäisestä syötöstä loppuvihellykseen reilu tunti.

Akaa-Volley toi kotiin kolme sarjapistettä numeroin 0–3 (20–25, 20–25, 18–25).

Pasilassa nähtiin aivan erilainen peli kuin Loimaalla muutama päivä aiemmin. Hurrikaania vastaan Akaa-Volley joutui taistelemaan joka pallosta viimeiseen asti. Ducks ei kyennyt haastamaan vieraitaan kuin ajoittain.

– Minusta näytti hieman siltä, että tänään nähtiin miehet vastaan pojat -peli, totesi Ducksin tiedottaja Pekka Krook Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnarilta.

Ja toden totta, Akaa-Volleyn pelaajien kokemus näkyi ehkä selvemmin kuin kauden aiemmissa peleissä.

– Ehkä kliininen voitto on ihan oikea yleiskuvaus tämän päivän pelistä. Mitään erityisiä sirkustemppuja ei nähty. Suoritusten taso vastasi tänään pelaajien osaamista. Saimme annettua syötöillä hyvin painetta Ducksin vastaanotolle, kertasi Kunnari kentän tapahtumia.

Kristo Kollo yllätti Ducksin vastaanoton pariin otteeseen syöttämällä jalat maassa pitkän leijasyötön. Niistä toinen toi suoran pisteen. Kuva: Harri Mattila

Koko joukkue omalla parhaalla tasollaan

Kun kaikki pelaajat onnistuvat omissa suorituksissaan, mikä tahansa joukkuepeli näyttää helpolta. Juuri näin kävi Akaa-Volleylle Pasilassa.

Urpo Sivula teki 15 pistettä, Joni Mikkonen hyökkäsi onnistuneesti seitsemän kertaa, Panu Pitkänen takoi ja torjui keskellä kuuden pisteen edestä, kollegansa Sauli Sinkkonen vastasi yhdeksällä, ja joukkueen parhaana palkitun Kristo Kollon pistesarakkeeseen kirjattiin 11 onnistumista.

Lisäksi syöttövaihdoissa käytetty Nico Nurmesniemi yllätti Ducksin vastaanoton kertaalleen. Dmitri Borichev löi pisteen arvoisesti sen ainoan passin, jonka sai, ja Voitto Köykkä ansaitsi jälleen yhden kiinnityksen kauden PROlibero-kisan palkintoon.

Epäonnistumisiin Akaa-Volley sortui lähinnä vain syöttöviivalla. Joukkueelle kirjattiin yhdeksän suoraa syöttövirhettä.

Kaikki kolme erää muistuttivat toisiaan. Ducks roikkui jokaisessa mukana jonkin aikaa. Parhaiten ykköserässä, jossa ratkaisu tuli vasta aivan lopussa.

Kakkoserässä Akaa-Volley karkasi Sivulan syöttövuorolla lukemista 11–11 neljän pisteen johtoon 11–15, ja kolmannessa karkumatka alkoi heti alussa. Tällä kerralla Kollon syöttöjen jälkeen taululla loistivat numerot 4-8. Joka erään mahtui siten akaalaisten muutaman pisteen putki, josta isännät eivät toipuneet.

– Nimenomaan syöttötaktiikkamme onnistui tänään hyvin. Saimme luotua Ducksille painetta juuri sovitusti, analysoi Kollo lehdistötilaisuudessa.

Tasaisesti ottelusta toiseen suorittava Kollo kertoi olevansa tyytyväinen kuluvaan kauteensa.

– Suomen cupin loppuhuipennuksesta putoaminen oli pettymys koko joukkueelle. Muutoin on mennyt ihan hyvin. Harjoittelu jatkuu, ja mitalipelit ovat mielessä, hymyili yleispelaaja.

Akaa-Volley saa harjoitella muutaman päivän rauhassa. Ensi viikonloppu on rauhoitettu mainitulle Suomen cupin turnaukselle. Mestaruusliiga jatkuu Akaa-Volleyn osalta tiistaina 26.1. kotiottelulla Karelian Hurmosta vastaan. Koronapandemian vuoksi otteluun ei oteta yleisöä paikan päälle.


Anton Välimaan taituruutta. Verkon pintaan noussut pallo nousee hienosti takapassina hakkuri Urpo Sivulalle eikä passari sorru sen paremmin rajarikkoon kuin verkkokosketukseenkaan. Panu Pitkänen on hypännyt mahdolliseen pateripassiin. Kuva: Harri Mattila

Myös passari Anton Välimaa onnistui Pasilassa. Tiikeripuolustuksen onnistumista valvoo libero Voitto Köykkä. Kuva: Harri Mattila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?