17-vuotias akaalainen Konsta Mervelä sai sopimuksen Hakan Veikkausliiga-joukkueeseen

Konsta Mervelä vakuutti FC Hakan johdon. Kuva: Tarja Antola.

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava valkeakoskelainen FC Haka on tehnyt pelaajasopimuksen akaalaisen Konsta Mervelän kanssa.

Toijalan Pallossa aloittaneen ja Hakan junioreissa vuosia pelanneen 17-vuotiaan Mervelän sopimus on mallia 1+1.

– Haluamme jatkossakin, että Haka tarjoaa suomalaisille nuorille pelaajille paikan kehittyä ja väylän Veikkausliigaan ja myös siitä eteenpäin, toteaa seuran toimitusjohtaja Olli Huttunen.

Haka kiinnitti myös Ilveksen Felix Lehtisen ja FC Kiffenin Thomas Saarisen, jotka olivat Mervelän tavoin antamassa näyttöjä Hakan testijaksolla.

Myös päävalmentaja Teemu Tainio on tyytyväinen sopimuksiin ja näkee ne ennen kaikkea satsauksena tulevaisuuteen.

– Ollaan iloisia, että saadaan nuoria potentiaalisia pelaajia, jotka varmasti tämän kauden aikana ottavat isoja kehitys askeleita ja haastavat kokeneempia pelaajia peliajasta.

Myös Kalle Kohonen jatkaa Hakassa

Päävalmentaja Teemu Tainion mukaan Konsta Mervelä vakuutti hänet rohkeilla otteillaan. Topparina ja keskikentällä junioreissa pelannut Mervelä pelasi joulukuun otteluissa laitapakkia ja on sanojensa mukaan valmis hyppäämään siihen rooliin, missä valmennus näkee hänestä eniten apua.

Muutoinkin halu ja asenne tehdä töitä on kova.

– Fiilikset sopimuksesta ovat totta kai hyvät. Hieno juttu ja kovan työn palkinto, mutta tästä se oikea työ vasta alkaa, Mervelä toteaa Hakan tiedotteessa.

Jalkapalloilijana Mervelä haluaa päästä mahdollisimman pitkälle ja kehittyä niin paljon kuin mahdollista.

– Uskon, että nyt siihen on loistavat olosuhteet ja työkalut, kun ympäristö on vaativa ja valmennus osaavaa.

Ainakin alkuun Teemu Tainio näkee nyt kiinnitetyn kolmikon tulevaisuuden pelaajina.

– Kaikki kolme treenaavat edustuksen mukana ja pelaavat Akatemia-joukkueessa. Nuorille on tärkeä saada luotua tarpeeksi haastava mutta kuitenkin kehittävä urapolku ja peliaikaa. Myös tässä suhteessa uusi Akatemia-joukkue on erinomainen lisä meille seurana.

Hakan sopimuspelaajien määrä on nyt 22. Konsta Mervelän lisäksi Akaata edustaa seurassa jatkava ja Mervelää kaksi vuotta vanhempi maalivahti Kalle Kohonen.

Maalivahti Kalle Kohonen jatkaa Hakassa. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?