”Ilman muuta mitali on joukkueemme minimitavoite tälle keväälle” – Akaa-Volley otti selälläänkin selkeän voiton Tuto Volleysta

Akaalaisten parhaana palkittu Kristo Kollo (vas.) ja Panu Pitkänen syöksyivät yhtä aikaa puolustamaan Tuton hyökkäystä. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley sai lentopallon Mestaruusliigassa vuoden ensimmäiseksi vieraakseen Tuto Volleyn Turusta. Akaalaiset olivat tasaisessa kamppailussa terävämpiä hyökkäyksissään ja ottivat selkeän 3–0 (25–23, 25–20, 25–19) voiton.

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari vastaili tuttuun rauhalliseen tapaansa Ruutu + -toimittajan kysymyksiin ennen peliä.

– En ollut huolissani loppusyksyn otteluruuhkasta. Meillä on laaja rosteri, joten kaikki saavat tarpeen tullen huilata riittävästi.

Kunnarilla on mielenkiintoinen kevät edessään. Mikäli toissakevään keskeytynyt liigakausi jätetään huomiotta, niin mies on jäänyt ilman mitalia muistinsa mukaan viimeksi vuonna 2012.

– Ilman muuta mitali on joukkueemme minimitavoite tälle keväälle, vakuutti valmentaja.

Kovalla syötöllä vastustaja nurin

Akaa-Volley lähti peliin varsin odotetulla kokoonpanolla: laidoilla Joni Mikkonen ja Kristo Kollo, keskellä Panu Pitkänen ja Sauli Sinkkonen, passarina Anton Välimaa, hakkurina Urpo Sivula ja liberona Voitto Köykkä. Nico Numersniemi kävi tuttuun tapaan muutamaan otteeseen syöttöviivalla.

Valitettavasti koronapandemia on toistaiseksi autioittanut akaalaisten kotisalin katsomon. Joukkueet esittivät sanalla sanoen raikkaan lentopallo-ottelun, jota oli ilo seurata. Palloa lyötiin reilusti, puolustus toimi verkon molemmin puolin, purnaukset olivat vähissä ja pelaajien hymy herkässä.

Ensimmäisessä erässä Tuto hiipi parhaimmillaan neljän pisteen johtoasemaan 14–18 lähinnä Akaan epäonnistumisten vuoksi. Välimaalle ja Kollolle sattui kauden mittaan koko ajan harvinaisemmaksi käynyt lukuvirhe, ja Kollo ei ehtinyt Välimaan tiukkaan kuutospaikan passiin mukaan. Lisäksi Sivulan näyttävä rajahyökkäys kakkospaikalta hipaisi antennia.

Erän kalkkiviivoilla Akaa-Volley tuli kovalla syötöllä vieraiden rinnalle ja ohi. Viimeisen pallon tappoi joukkueen kapteeni Mikkonen. Kuten eräpisteet 25–23 kertovat, ykköserä oli erittäin tasainen. Ainoa ero tilastoista löytyy hyökkäyssarakkeesta. Akaa oli tehokkaampi prosenttilukemin 65–49.

Kakkoserästä on pakko nostaa esiin Kollo. Laituri hyökkää rohkeasti epätarkoistakin passeista. Toinen näyttäviin suorituksiin yltänyt oli Köykkä. Libero heitti kahteen otteeseen hihalla selkä verkkoon päin ja monta metriä kentän ulkopuolelta aivan nappipassin nelospaikan hyökkääjälle.

Kolmenteen erään Tuton valmentaja Ruslan Zhbankov suoritti pelaajavaihtoja, jotka eivät kuitenkaan tuoneet joukkueelle ratkaisevasti uutta potkua. Akaa-Volley kiri tämänkin erän lopussa kovalla syötöllä vastustamattomasti loppuun saakka.

Sauli Sinkkonen puolusti välillä jopa selällään. Kuva: Harri Mattila

Seuraavaksi VaLePan vieraaksi

Akaan passari Anton Välimaa oli voitosta huolimatta hieman kriittinen joukkueen suorittamiseen.

– Tauko näkyi meidän pelissämme. Ei ollut kaikkein kauneinta lentopalloa. Joka tapauksessa, kunhan vastaanotto toimii, pystyn käyttämään keskipelaajia mieleni mukaan. Olemme muutoinkin pyrkineet nopeuttamaan hyökkäyspeliä.

Kunnari oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Joulutauko tuli sopivaan saumaan. Muutaman päivän lepo teki terää. Sen jälkeen hyvät jouluruoat ja viikon päivät laadukasta treeniä. Kaikki pelaajat ansaitsevat tästä illasta kiitoksen.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu ensi lauantaina Sastamalassa. Isäntänä on VaLePa, joten akaalaisilla on todellinen tason mittaus edessään. Otteluun ei oteta yleisöä, mutta kello 18 alkava peli näkyy Ruutu-palvelun kautta.