THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen välin lyhentämistä – Akaa valmistautuu nopeutettuihin rokotuksiin

THL tiedotti perjantaina 18.12., että yli 60-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien kolmannen koronarokotteen annosväliä voidaan lyhentää 3–6 kuukauteen ja alle 60-vuotiaiden riskiryhmiin kuulumattomien 4–6 kuukauteen. Aiempi suositus oli, että rokotusväli on kaikilla edellä mainituilla ryhmillä 5–6 kuukautta.

THL:n mukaan 60 vuotta täyttäneiden ja muiden riskiryhmien kolmansien koronarokoteannosten antamisen on oltava prioriteettina. Riskiryhmiin kuulumattomien tehosterokotukset eivät saa hidastaa iäkkäiden ja muiden vakavan taudin riskissä olevien kolmansia annoksia, sillä nuoremmissa ikäryhmissä kaksi rokoteannosta saaneilla vakavan taudin riski on pieni.

Akaan kaupunki valmistelee kolmannen koronarokotteen annosvälin lyhentämistä.

– Tiedotamme asiasta ensi viikolla. Tätä ennen toivomme, ettei Klinik-palveluun tehdä uusia yhteydenottopyyntöjä annosvälin lyhentämistä koskevissa asioissa, Akaan kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?