Kolmansien koronarokotusten ajanvaraus on Akaassa auki 18 vuotta täyttäneille – Rokotusajan voi varata kaupungin eTerveyspalveluiden kautta

Kolmansien koronarokotusten ajanvaraus on avattu kaikille 18 vuotta täyttäneille akaalaisille ja urjalalaisille, Akaan kaupunki tiedottaa.

THL suosittelee kolmansia koronarokoteannoksia kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Kolmansiin tehosterokotteisiin käytetään Biontech-Pfizerin Comirnaty tai Spikevax (Moderna) rokotetta. Uusimpien ohjeiden mukaan Suomessa käytössä olevia mRNA-rokotteita voidaan käyttää ristiin eli jos henkilö on saanut Comirnaty-rokotteen toisena annoksena, voidaan kolmas annos antaa myös Modernan rokotteella.

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Näin varaat ajan

Rokotusajan voi varata suoraan sähköisesti Akaan kaupungin eTerveyspalveluiden kautta. Vaihtoehtoisesti ajanvarauspyynnön voi jättää Klinik 24h-asioinnin kautta. Rokotusten suuren kysynnän vuoksi Klinik24h-asiointi on ruuhkautunut, joten terveyskeskus ei valitettavasti pysty vastaamaan viestiin kahden vuorokauden kuluessa. Jääthän odottamaan yhteydenottoa.

Ajanvaraus puhelimitse numerosta 040 335 3071 ma-to kello 8–11 ja 12–15. Puhelinajanvarausta suositellaan vain heille, jotka eivät pysty käyttämään sähköisiä palveluita.

5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille ei vielä koronarokotuksia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan.

Akaan kaupunki tiedottaa riskiryhmään kuuluvien lasten koronarokotusten etenemisestä Akaassa ja Urjalassa, kun lasten koronarokotteet ovat saapuneet terveyskeskukseen ja THL on laatinut erilliset ohjeet lasten riskiryhmistä ja vakavasti immuunipuutteisista.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?