Sinituote valmistautuu laajennukseen Pätsiniemessä – ”Luomme edellytykset tuotantotilan lisärakentamiselle sitten, kun se tulee ajankohtaiseksi”

Päätöstä Sinituotteen tuotantotilojen laajentamisesta Pätsiniemessä ei ole tehty, mutta valmistautuminen laajennuksen toteuttamiseksi on parhaillaan käynnissä. Kuva: Mikko Peltoniemi

Sinituote osti kolme vuotta sitten silloisen VS-Harjan naapuritontista noin hehtaarin kokoisen alan. Nyt paikalle on tekeillä kaavamuutos, jossa ostettu alue liitetään Sinituotteen nykyiseen tonttiin Pätsiniementien varrella Toijalassa. Toimeen on ryhdytty, jotta Sinituotteen nykyisiä tuotantotiloja Akaassa on tulevaisuudessa helppo laajentaa.

– Kun tarve laajennukselle tulee, se varmasti tehdään. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään aikataulua laajennuksen toteuttamiselle. Halutaan vasta luoda edellytykset sille, että sitten kun lisätilaa tarvitaan, sen rakentamiselle ei ole mitään esteitä, kehityspäällikkö Henri Valtanen Sinituotteelta kertoo.

Sinituote on ostanut kuvan alareunassa näkyvästä, oranssilla värillä merkitystä KLT-korttelin alueesta punaisella rajatun alueen. Ostettu alue liitetään kaavamuutoksella Sinituotteen tonttiin ja muutetaan TY-alueeksi. Rakennusoikeus kasvaa Sinituotteen TY-alueella 5708 kerrosneliömetriä. Kuva Akaan kaupunki.

Tarvetta toiminnan laajennukselle kuitenkin olisi, sillä Valtanen kertoo tuotantolaitoksilla olevan töitä enemmän kuin ehditään tehdä.

– Päätöstä rakentamisen aloittamisesta ei ole tehty. Nyt on sangen huono hetki miettiä laajentamista, kun rakennuskustannukset ovat ylhäällä ja rakennusmateriaalien saatavuus on varsin heikko. Tämä tilanne on varmaan aika monella muullakin toimijalla ja jos vain on mahdollista välttää rakennusprojektia juuri nyt, niin tuskin siihen kovin moni lähtee, Valtanen vastaa kysymykseen laajennussuunnitelman toteutusaikataulusta.

Naapuri halusi myydä

Kauppa Sinituotteen naapurin tontin osasta tehtiin jo kolme vuotta sitten, kun harjoja vielä valmistettiin Akaassa VS-Harjan nimellä. Yritys oli kuitenkin jo silloin Sinituotteen omistuksessa.

– Naapuri oli kysynyt jo aiemmin, onko meillä halukkuutta ostaa maata ja lähestyi asialla taas kolmisen vuotta sitten. Silloin lunastimme vajaan hehtaarin entisestä Hämeen Sähkön kiinteistön tontista. Tontilla oleva rakennus ei kuulunut kauppaan. Kaavan muutos tuli nyt vasta eteen ja kaava on työn alla, Valtanen kertoo.

Tällä hetkellä Pätsiniemen varrella valmistetaan harjoja noin 30 henkilön voimin. Sinituotteen toisella tuotantolaitoksella Kokemäellä työskentelee runsaat sata henkilöä.

– Valistamme itse kaiken minkä voimme. Varaudumme yrityksen kasvuun ja haluamme varmistaa, että meillä on mahdollisuus laajentaa tuotantotiloja sitä kasvua vastaamaan, Valtanen vahvistaa.

Fuusio alkaa olla valmis

VS-Harja oli Sinituotteen tytäryhtiö kolmen vuoden ajan ennen kuin yritykset fuusioitiin marraskuussa 2020. Nyt vanhan VS-Harjan toiminnot on saatu liitettyä Sinituotteen toiminnanohjausjärjestelmään.

– Se integrointi oli valtava jumppa. Nyt kaikki toimii ja saatu vietyä kaikki läpi, myös organisaatiouudistus. Tilanne Akaassa näyttää oikein hyvältä kaikin puolin, Valtanen kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?