Akaan Seutua kustantava Pirmediat Oy ostaa Pirkkalainen-lehden – Lehtiliiketoiminta siirtyy 1.1.2022 alkaen

Pirkkalainen-lehti liittyy Akaan Seutua kustantavan Pirmediat Oy:n lehtiperheeseen 1.1.2022.

Pirmediat Oy ja Pirkkala-Seura Ry ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Pirkkalainen-lehden lehtiliiketoiminta siirtyy Pirmediat Oy:lle 1.1.2022 alkaen. Kaupan jälkeen Pirkkalainen-lehti jatkaa toimintaansa normaalisti.

Pirmediat Oy:lle siirtyy Pirkkalainen-lehden lehtiliiketoiminta ja lehtiliiketoiminnan henkilöstö vanhoina työntekijöinä. Kauppa koskee vain lehtiliiketoimintaa. Pirkkala-Seura Ry jatkaa kotiseututyötään normaaliin tapaan.

Kehitystä erityisesti digipuolella

Liiketoimintakaupan jälkeen Pirmediat jatkaa paikallisten medioidensa kehitystyötä kuuden paikallisen lehden ja kahden radiokanavan voimin.

– Pirkkalainen on hieno lisä lehtiryhmäämme. Lehteä kehitetään jatkossakin printtituotteena, mutta erityisesti kehitystyötä tehdään digipuolella, jossa olemme jo saaneet hienoja tuloksia viiden muun paikallislehtemme kanssa, kertoo Pirmediat Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirén.

– On hyvä, että 60-vuotiaalle Pirkkalainen-lehdelle saadaan paikallisen lehden kehittämisestä kiinnostunut jatkaja. Erityisesti verkkoliiketoiminnan kehittäminen vaatii isoja panostuksia, joihin kotiseutuyhdistyksellä ei ole mahdollisuuksia, Pirkkala-Seura Ry:n puheenjohtaja Petri Laiho sanoo.

Pirmediat Oy on paikallinen Olli Sirénin perheen perheyhtiö. Yhtiö kustantaa tällä hetkellä viittä paikallislehteä: Akaan Seutua, Lempäälän-Vesilahden Sanomia, Oriveden Sanomia, Sydän-Hämeen Lehteä ja Ylöjärven Uutisia.

Lisäksi yhtiö on pääomistaja Radio SUN Oy:ssä, jolla on kaksi paikallista radiokanavaa, SUN Radio ja Tampereen Kiakkoradio. Pirmediat Oy on pääomistajana myös Mall Voice Oy:ssä, joka tarjoaa äänimainokset ja äänimaailmat lähes kaikkiin Suomen kauppakeskuksiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?