Pirkanmaalla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä – Koronapassilla pääsee sisään osaan tilaisuuksista ja tapahtumista

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi perjantaina 3.12. tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uudet kokoontumisrajoitukset Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle eli myös Akaaseen. Uudet määräykset tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä, maanantaina 6.12. ja ovat voimassa 5.1.2022 saakka.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Alueen väestöä kehotetaan noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä.

Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä tulee noudattaa rajoituksia.

Muualla sallitaan suuremmat väkimäärät

Aluehallintoviraston rajoituksilla halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen. Samalla halutaan mahdollistaa joulun ajan tapahtumien toteutuminen terveysturvallisesti. Pirkanmaa ja neljä muuta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sairaanhoitopiiriä ovat kaikki koronaepidemian leviämisaluetta.

Tartuntamäärät jatkuvat alueella korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista, tartuntatautilain mukaisista toimenpiteistä ja valtioneuvoston asettamista ravintolarajoituksista. Uusia tartuntoja on havaittu useimmissa alueen kunnissa.

Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi) ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien kuntien alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella kielletään kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja tai on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?