Viialan yhtenäiskoululla tartuntoja, kaupungin itsenäisyyspäivän juhla on peruttu – Koronan ilmaantuvuus on nousussa myös Akaassa

Koronan ilmaantuvuusluvut ovat lähteneet nousuun myös Akaassa. Esimerkiksi Viialan yhtenäiskoululla on todettu koronatartuntoja tällä viikolla, ja altistuneet on kontaktoitu, kerrotaan Akaan kaupungin tiedotteessa.

Epidemian hillitsemiseksi Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä muistuttaa, että lievissäkin infektio-oireissa tulee pysyä kotona.

Pirkanmaalla on voimassa yleinen maskisuositus. Maskinkäyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Maskia suositellaan myös koronatestiin hakeutuvilla henkilöillä matkalla näytteenottoon ja ennen negatiivista testitulosta kodin ulkopuolella liikkuessa. Ulkotiloissa kasvomaskin käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.

Viialan yhtenäiskoululla on todettu koronavirustartuntoja. Kuva: Mikko Peltoniemi

Ajanvarauksettomia rokotuspäiviä

Kolmansia koronarokotuksia annetaan kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 12–59-vuotiaille. Akaan neuvolapalvelut järjestää ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät tänään keskiviikkona 1.12. Kylmäkosken apteekilla ja viikon päästä keskiviikkona 8.12. Viialan S-Marketilla.

Ajanvarauksettomina rokotuspäivinä voi tulla ottamaan ensimmäisen, toisen tai kolmannen rokotteen.

Akaan kaupungilla on palattu vahvaan etätyösuositukseen. Maskinkäyttöä suositellaan työpaikan kaikissa kohtaamisissa.

Kaupungin itsenäisyyspäivänjuhla on päätetty perua koronatilanteen vuoksi.

Palkinnot jaetaan tiistaina

Vuoden kulttuuri-, urheilija- ja yrittäjäpalkintojen jako järjestetään Lounaspirtillä tiistaina 7.12. kello 16 alkaen. Tilaisuus on vain kutsuvieraille. Tilaisuus striimataan Akaan kaupungin Youtube-tilillä.

Vuoden kulttuuri-, urheilu-, ja yrittäjäpalkintojen jakotilaisuus striimataan netissä. Myös lukion ylioppilasjuhla järjestetään pienimuotoisesti, kaupunki tiedotti keskiviikkona.

Juttua on muokattu 3.12. klo 8.20. Lisätty tieto, että Vuoden kulttuuri-, urheilija- ja yrittäjäpalkinnot jaetaan 7.12. 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?