Sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia yli 16-vuotiaille ollaan rajoittamassa 20 henkilöön – Koronapassilla pääsisi myös isompiin tilaisuuksiin, Akaan kaupungilla vahva etätyösuositus

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatapausten määrä jatkaa kasvuaan. Tapausmäärässä ei näy taittumista. Sairaalaan tulee päivittäin keskimäärin kolme uutta koronapotilasta. Päivittäin hoidossa olevien potilaiden määrä on Taysin sairaaloissa kääntynyt kasvuun.

Näin kertoo Akaan kaupungin tiistain lähettämä tiedote.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee Pirkanmaalle etätyötä kaikkiin niihin tehtäviin, joissa etätyötä on mahdollista tehdä. Voimassa on laaja maskisuositus.

Lisäksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet yli 16-vuotiaille rajoitettaisiin Pirkanmaalla korkeintaan 20 henkilöön. Isompia tilaisuuksia voisi järjestää, jos koronapassi on käytössä. Myös kunnat voivat itse päättää alueellaan järjestettävien tilaisuuksien rajoituksista.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee tiedotteen mukaan linjausten noudattamista.

– Myös Akaan kaupungilla otetaan käyttöön vahva etätyösuositus. Valmiusjohtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta ja mahdollisista muista uusista linjauksista tiedotetaan erikseen, kaupunki kertoo.

Koronatilanteen vakavuus ja siitä aiheutuvat rajoitukset ovat vaihdelleet maaliskuusta 2020 alkaen. Syyskuussa 2020 Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola (vas.), valtuuston puheenjohtaja Janita Puomila, perusturvajohtaja Elina Anttila ja pääurakoitsija NCC:n silloinen aluejohtaja Marko Nikander juhlivat Akaan hyvinvointikeskuksen harjannostajaisia. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?