Kommentti: Nahkatehtaan tilat kiinnostivat lukijoita

Nahkatehdas 26.9.2021. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan kaupunki määräsi Viialan nahkatehtaan tiloihin sadan neliön kokonaisuuteen rakennetut saunan, suihkun, wc:n, keittiön, oleskelutilat ja bändin treenitilat purettaviksi välittömästi. Aihetta käsittelevät jutut nousivat Akaan Seudun luetuimmiksi uutisiksi kuluneella viikolla.

Hankkeeseen ryhtynyt osakkeen C3 omistaja toteaa Akaan kaupungille jättämässään oikaisuvaatimuksessa muun muassa, että hän haki rakennuslupaa jälkikäteen koska ei ollut tietoinen kyseisten muutostöiden luvanvaraisuudesta.

– Kiinteistöosakeyhtiössä on tehty vastaavanlaisia muutostöitä vuosien varrella hyvin paljon, eikä muiden osakkeiden muutostyöt ole vaatineet erillistä rakennuslupaa. Kiinteistöosakeyhtiön tiloissa on tälläkin hetkellä useampi saunatila, teatteri, harraste- ja toimistotiloja sekä muita vapaa-ajan tiloja, omistaja kirjoittaa.

Akaan kaupungin tulisi selvittää, mitä Nahkatehtaan seinien sisään on vuosien varrella noussut. Kun se on selvillä, pitää seuraavaksi varmistua siitä, että kaikkia kaupungilta rakennuslupaa hakeneita on kohdeltu ja kohdellaan jatkossakin samalla tavalla. Kansalaisten yhdenmukainen kohtelu on yksi tärkeimpiä oikeusvaltiomme kulmakiviä. Jos sen mukaisesti on Akaassakin toimittu, lienee esitettyihin väitteisiinkin helppo vastata.

Lue myös: Akaan kaupunki määräsi purkamaan Viialan nahkatehtaan sadan neliön tiloista kaiken viipymättä – Myös muut saunoja rakentaneet saivat kehotuksen hakea lupaa, joka Heikki Ahoselta evättiin

Kommentit (2)

  1. Tapio Ehder

    Tuntuu turhalta niuhotukselta. Nahkatehtaalla on ollut sauna ja uima-allas kymmeniä vuosia. On ollut ruokala, laboratorio ja wc-tilat. Millä tavalla nämä uudet saunat, wc:t ja suihkut nyt eivät millään sopisi vanhaan teollisuuskiinteistöön? On hienoa että vanhalle tehtaalle on saatu erilaisia aktiviteetteja. Rakennustarkastajan tulisi olla tällaisissa tapauksissa joustava eikä tehdä pikkuhitlerimäisiä päätöksiä. Akaan kaupungn johtajan tulisi puuttua tällaiseen negatiivista mainetta edistävään toimitaan.

  2. Matti Laine

    Nyt tuli Oikea kommentti. Ei sauna ja keittiö tee tilasta asunto. Eikä siististi vähän paremmilla aineilla tehdystä harrastetilastakaan . Nyt pitäisi kaikkien rauhoittua ja sitten istua saman pöydän ääreen ja neuvotella että miten jatketaan . Eli päivitetään koko rakennuksen tilat haetaan rakennuslupa ja laitetaan asiat kuntoon. Ja jatketaan eteen päin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?