Heikki Nevala ja Seppo Härmä opastavat ikätovereitaan kuntosalilla – Vapaaehtoisia koulutetaan vertaisohjaajiksi

Rasin kuntosalilla Viialassa kokoontuu keskiviikkoisin kuntosaliryhmä, jota ohjaavat vertaisohjaajat Seppo Härmä ja Heikki Nevala. Kuva: Tarja Antola

Akaan kaupungin liikuntatoimi kouluttaa vertaisohjaajia ohjaamaan iäkkäiden liikuntaa. Ilmoittaudu mukaan, jos olet kiinnostunut ohjaamaan kuntosaliharjoittelua yhdistysten ja liikuntatoimen ryhmissä. Koulutuksessa käydään läpi myös tuolijumpan ohjaamista.

Vertaisohjaajaksi kelpaa kuka tahansa vapaaehtoinen, joka on kiinnostunut ohjaamaan iäkkäiden liikuntaa. Vertaisveturikoulutus (20 h) on osa Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelmaa.

Koulutuspäivät ovat tiistai 7.12., torstai 9.12., tiistai 14.12., torstai 16.12. ja perjantai 17.12. Paikkoja on rajattu määrä (10 hlö). Koulutus on maksuton, ja se järjestetään Akaassa.

Ilmoittaudu mukaan 21.11.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen riitta.lehtonen@akaa.fi. Lisätiedot: Riitta Lehtonen puh. 040 335 3566 tai Jussi Pentti puh. 040 335 3366.

Heikki Nevala vetämässä alkulämmittelyä Rasin kuntosaliryhmälle. Kuva: Tarja Antola

Mukavaa puuhaa

Heikki Nevala, 73, ja Seppo Härmä, 74, kävivät vertaisohjaajakoulutuksen neljä vuotta sitten. Miehet ohjaavat yhdessä kuntosaliryhmää Rasin voimailutilalla Viialassa, minkä lisäksi Nevalalla on toinen kuntosaliryhmä Toijalan Monarilla ja Härmä ohjaa tuolijumppaa Viialan työväentalolla.

Nevalan mukaan ohjaus tuo eläkepäiviin sisältöä ja rytmittää viikkoa. Nevala on itse monipuolinen liikunnanharrastaja, joka toimi entisellä työpaikallaan urheilu-upseerina.

– Olen harrastanut kaikkea muuta paitsi naisvoimistelua, Nevala tuumaa.

Härmä on aikanaan valmentanut nuoria hiihtäjiä Viialan Virissä. Vertaisohjaajakoulutuksen myötä hän innostui uudestaan ohjaamisesta.

– Ihmisten kanssa on mukava toimia. Tässä oppii paljon ennen kaikkea ihmisistä mutta myös omasta lihaskunnostaan ja terveydestään, miehet toteavat.

Seppo Härmä (vas.) ja Heikki Nevala kävivät vertaisohjaajakoulutuksen neljä vuotta sitten. Kuva: Tarja Antola

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?