ALUEVAALIT PIRKANMAALLA: Pirkanmaan Keskusta: ”Sote-toimipaikka jokaiseen kuntaan ja hyvinvointialueen hallintoon vahvat lautakunnat”

Puheenjohtaja Tuukka Liuha pitää välttämättömänä, että Pirkanmaan hyvinvointialue saa vahvan lautakuntajärjestelmän. Hänen mielestään lautakunnat takaavat maakuntalaisten aidon äänen kantautumisen päätöksentekoon. (Kuva: Matti Pulkkinen)Jokaisessa 23 kunnassa on oltava sote-toimipaikka, kun Pirkanmaan hyvinvointialue alkaa vastata vuoden 2023 tammikuun alussa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluista. Koska kunnat ovat esimerkiksi väestömäärältään ja ikärakenteeltaan kovin erilaisia, niiden alueella olevien toimipaikkojen palvelutarjottimet voivat olla hyvinkin erilaisia kuten tähänkin asti. Näin linjaa Pirkanmaan Keskusta. Puheenjohtaja Tuukka Liuhan mukaan keskustalaiset kantavat isosti huolta demokratian toteutumisesta tulevan hyvinvointialueen organisaatiossa. Pirkanmaan Keskusta kannattaa aluevaltuuston ja aluehallituksen lisäksi perinteisiä lautakuntia eikä päätösvallattomia valiokuntia.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.