Akaan kaupunki toivoo isoihin yleisötilaisuuksiinsa vain rokotettuja ihmisiä – Kuntosaleille sama suositus ilman kokoontumisrajoituksia

Rasin kuntosalilla Viialassa kokoontuu keskiviikkoisin kuntosaliryhmä, jota ohjaavat vertaisohjaajat Seppo Härmä ja Heikki Nevala. Kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee, että kaupungin kuntosaleilla harjoittelisivat toistaiseksi vain rokotetut. Kuva: Tarja Antola

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina 9. marraskuuta, että se valmistelee mahdollisten rajoitusten käyttöön ottamista viikon kuluttua. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin jo suositteli, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin.

Niitä ovat sisätiloissa järjestettävät isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa, anniskeluravintolat, kontaktilajit (ei lapset ja nuoret) sekä yhteislaulutilaisuudet.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä antoi vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, mukaan lukien joukkoliikennevälineet. Kouluille kaksi viikkoa sitten annettua maskilinjausta ei tässä vaiheessa muuteta. Työpaikoilla suositellaan edelleen etätyötä hybridimallissa, jolloin työpaikalla oloa vuoroteltaisiin.

Kokoontumisrajoitus pois kuntosaleilta

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt, että kaupungin kuntosaleilla luovutaan kymmenen henkilön kokoontumisrajoituksesta. Valmiusjohtoryhmä kuitenkin suosittelee, että kaupungin kuntosaleilla harjoittelisivat toistaiseksi vain rokotetut. Sama suositus koskee kaupungin järjestämiin isoihin yleisötapahtumiin ja -tilaisuuksiin osallistumista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?