Akaan kaupungin vanhuspalvelut pyrkii rekrytoimaan vakituista varahenkilöstöä – Akaa kilpailee varahenkilöstön lähihoitajista rahalla

Akaan vanhuspalvelujohtaja Anna-Stiina Salminen kertoo vakituisten sijaisten käytön olevan arkipäivää Akaan naapurikaupungeissa. Arkistokuva.

Tilastojen valossa Akaan vanhuspalveluissa olisi sairaslomista johtuen jatkuvasti tarve yhdeksälle lyhytaikaiselle sijaiselle. Tähän tarpeeseen ollaan nyt vastaamassa rekrytoimalla kymmenen henkilön resurssipooli.

– Varahenkilöstö kuvaa paremmin sitä, mistä on kyse, Akaan kaupungin vanhuspalvelujohtaja Anna-Stiina Salminen ja Tarpiakodin palveluesimies Maarit Mäenpää kertovat.

Vakituinen varahenkilöstö turvaa palvelut

Vaikka tarkoitus on palkata varahenkilöstöä, kyse on vakituiseen työsuhteeseen palkattavista lähihoitajista. Jokaiselle rekrytoitavalle varahenkilölle nimettäisiin niin sanottu kotiyksikkö jostakin Akaan vanhuspalveluiden asumisyksiköstä tai kotihoidosta. Varahenkilöt kuitenkin työskentelisivät näissä kotiyksiköissään ainoastaan niinä päivinä, jolloin tarvetta lyhytaikaisille, 1–3 päivän sijaisuuksille muissa yksiköissä ei olisi.

– Eikä sellaisia päiviä tule olemaan paljon. Olen työskennellyt sijaispoolin esihenkilönä jo vuonna 2008 ja kokemukset ovat osoittaneet, että varahenkilöille on jatkuva tarve. Tilastojen valossa Akaan vanhuspalveluissa on sama tilanne, Mäenpää toteaa.

Varahenkilöt kiertäisivät kaikkia viittä asumisyksikköä sekä kotihoitoa turvaamassa palveluita. Kun varahenkilöstöä on aina saatavilla, ei esimiestenkään aika kulu jatkuvaan rekrytointiin.

– Silloin esimiesten aikaa vapautuu yksiköidensä johtamiseen, Salminen sanoo.

Varahenkilöstön esihenkilönä toimisi Mäenpää. 30 prosenttia hänen työajastaan on varattu tähän tehtävään.

– Työ olisi informointia, työvuorosuunnittelua, palkkahallintoa, tiedottamista, palavereita. Sijaisetkin sairastuvat, joten pitää myös rekrytoida sijaisille sijaisia ja tehdä muuta juoksevien asioiden hoitamista, Mäenpää kuvaa.

Tarjolla parempi palkka ja vaihteleva työ

Yksi haaste jatkuvassa sijaisrekrytoinnissa on työvoimapula. Akaa joutuu kilpailemaan sijaisista muiden työnantajien kanssa.

– Akaassa näkyy hoitajapula, lyhytaikaisiin poissaoloihin on haasteita saada sijaisia, Salminen vahvistaa.

Vakituista varahenkilöstöä pyritään löytämään tarjoamalla yhtä palkkaluokkaa parempaa palkkaa kuin muille lähihoitajille. Se ei kuitenkaan ole ainoa työn vetovoimatekijä.

– Tämä työ on vaihtelevaa ja siinä pitää olla myös oma-aloitteinen. Moni pitää sellaisesta työstä. Varahenkilöstöön saattaa hakeutua myös meidän omissa yksiköissämme nyt töissä olevia henkilöitä, mikä johtaa taas rekrytointitarpeeseen, Salminen ja Mäenpää kertovat.

Sairaaloissa sissejä jo 2000-luvulla

Salminen ja Mäenpää kertovat naapurikaupunkien Lempäälän ja Valkeakosken käyttäneen vastaavaa mallia. Vakituisen varahenkilöstön malli on muuallakin hyvin laajalti käytössä.

– Sairaalaoissa sisäiset sijaiset eli sissit olivat käytössä jo 2000-luvun alussa. Akaaseenkin tätä olisi tarvittu jo ajat sitten. Vanhuspalvelutyössä tuki- ja liikuntaelimistöä kuormittava työ näkyy runsaina sairaspoissaoloina, Salminen ja Mäenpää kertovat.

Jos sijaisia päästään nyt rekrytoimaan, he siirtyvät hyvinvointialueen palvelukseen sitten, kun hyvinvointialueet aloittavat.

Rekrytointi alkaa heti kun mahdollista

Salminen ja Mäenpää etenevät tällä hetkellä kirjoittamalla käsikirjaa tuleville varahenkilöille ja heidän esimiehilleen. Käsikirjasta tulevat löytymään toimintaohjeet moniin käytännön asioihin.

– Joulunpyhät hidastavat rekrytoinnin etenemistä, jonka vuoksi se käynnistetään ennen pyhiä. Haluamme saada toiminnan alkamaan niin nopeasti vuodenvaihteen jälkeen kuin mahdollista, realistinen aikataulu toiminnan käynnistymisille olisi helmikuussa 2022, Salminen sanoo.

Juttua päivitetty 26.11.2021.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?