Saku Tuomivaara on Akaan Seudun kummipelaaja – ”Tavoitteena on täysammattilaisuus”

Saku Tuomivaara on Akaan Seudun ensimmäinen kummipelaaja Akaa-Volleyn riveissä. Kuva: Jarno Keskinen.

Akaan Seudun ja Akaa-Volleyn yhteistyö syveni kaudelle 2021–2022, kun Akaan Seutu sai Akaa Volleyn riveistä ensimmäisen kummipelaajansa. 18-vuotias Saku Tuomivaara pelasi viime kaudella ykkössarjassa lentopalloa Lempäälässä. Jo kaksi edellistä kautta Tuomivaara on kuitenkin treenannut säännöllisesti Akaa-Volleyn kanssa.

– Tärkein steppi lentopallouralla tapahtui täällä Akaassa A-Volleyn junnuissa, osaaminen kehittyi. Minulla oli tosi tärkeitä ja isossa roolissa olevia valmentajia silloin. Koen, että siellä tapahtui se isoin kasvaminen lentopalloilijana, Tuomivaara toteaa.

Tällä hetkellä Tuomivaara keskittyy pääasiassa lentopalloon. Panostamalla kaiken mahdollisen ajan lentopalloon Tuomivaara haluaa päästä perille omasta potentiaalistaan lajissa.

– Katsotaan, mihin lentopallossa riittää rahkeet. Tavoitteena on pystyä pelaamaan täysammattilaisena. Nyt se on vähän sellaista opettelua, vielä ei ihan täysammattilainen pysty olemaan mutta siihen malliin treenataan, Tuomivaara lupaa.

Muille töille annetaan vain yksi päivä viikossa. Vuokrafirma työllistää nuorta miestä kerran viikkoon.

– Muuten meillä on joka aamu ja ilta treenit, ei oikein kerkeä sen enempää, Tuomivaara kertoo.

Saku toivottaa kaikki Akaan Seudun lukijat tervetulleeksi seuraamaan pelejä nyt, kun paikan päälle pääsee.

– Siellä on Monarilla hieno tunnelma ja tasokasta lentopalloa pelataan. Ennen kaikkea kannattaa tulla kokemaan tunnelma hallissa, Tuomivaara kannustaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?