Iskevä rallikimara vakuutti sekä yleisön että tuomariston – Kaskas sijoittui kolmanneksi Emergenza-bändikilpailun Tampereen aluefinaalissa

Akaalainen rock-trio Kaskas sijoittui kolmanneksi Emergenza-bändikilpailun Tampereen alueen finaalimittelössä lauantaina 30. lokakuuta. Yhtyeen jäsenet Annsofi Kreivi (vas.), Tinja Lahdenmäki ja Laura Savikko olivat pronssisijoituksestaan yllättyneitä. Sekä yleisö että kilpailun ammattituomaristo luonnehtivat finaalia äärimmäisen kovatasoiseksi. Kuva: Oona Eskeli.

Lauantaina 30. lokakuuta järjestetyn Emergenza-bändikilpailun Tampereen alueen finaalissa oli mukana akaalaista osaamista, kun maineikkaan Olympia-korttelin lavalle nousivat akaalaisyhtyeet Kaskas ja Metal Riot sekä akaalaisvoimin perustettu hard rock -yhtye Guilty Pleasure.

Kilpailu sujui akaalaisittain ilahduttavasti, sillä Kaskas sijoittui äärimmäisen kovatasoisena pidetyssä finaalissa kolmanneksi. Finaalissa esiintyi yhteensä kymmenen bändiä tai artistia.

Finaalin kärkikolmikon valitsi nelihenkinen ammattituomaristo. Tuomareiden harkintaan eteni yleisöäänestyksessä viisi eniten ääniä saanutta esiintyjää sekä yksi illan muusikoiden sisäisessä äänestyksessä menestynyt kilpailija.

Illan voi arvioida menneen hyvin myös Metal Riotin sekä Guilty Pleasuren osalta: vaikka kumpikaan yhtye ei edennyt tuomariston harkintaan asti, saivat ne paitsi innostuneen vastaanoton yleisöltä, myös ylistävää palautetta tuomareilta.

Lopputulos yllätti

Tuoreeltaan palkintoplakaatin pokkaamisen jälkeen tavoitetut Kaskasin jäsenet eli Annsofi Kreivi (laulu ja rummut), Tinja Lahdenmäki (basso ja taustalaulu) ja Laura Savikko (kitara ja taustalaulu) olivat pronssisijastaan todella yllättyneitä ja otettuja.

– Olimme valmistautuneet lähinnä siihen, että meidän ei varmaan tarvitse enää nousta lavalle, Kreivi tuumasi viitaten siihen, että finaalin kärkiesiintyjät kutsuttiin vielä uudemman kerran lavalle seuraamaan palkinnoille sijoittuneiden kisaajien julkistamista.

– Ei tätä fiilistä voi oikein sanoittaa. Se, että ammattituomaritkin ovat noteeranneet, hivelee kyllä sisintä, Savikko fiilisteli.

Kaskasin keikkasetissä ei tällä kertaa ollut tilaa rauhallisille kappaleille. Kuva: Oona Eskeli.

Kehuja kertosäkeistä

Kaskas halusi käyttää lyhyen – noin 20-minuuttisen – soittoaikansa mahdollisimman tehokkaasti.

– Teimme semmoisen iskevän rallikimaran ja jätimme rauhallisemmat kappaleet pois, Tinja Lahdenmäki luonnehti.

Tuomariston heti keikan jälkeen antama palaute osoitti, että kimara toimi: kehuja tuli muun muassa laadukkaista kertosäkeistä sekä viihdyttävästä esiintymisestä.

Bändikilpailussa menestynyt Kaskas toivoo pääsevänsä esiintymään isoille lavoille myös tulevaisuudessa. Kuva: Oona Eskeli.

Joka keikka on mahdollisuus

Bändikilpailun myötä Kaskas pääsi esiintymään muutamilla Tampereen merkittävimmillä keikkapaikoilla. Yhtye toivoo, että kisamenestyksen ansiosta esiintymisiä isoille lavoille olisi luvassa jatkossa enemmänkin.

Kolmikko kuitenkin arvostaa edelleen kaikenlaisia keikkoja.

– Jokainen keikka on aina mahdollisuus sille, että joku uusi ihminen näkee meidät, tykkää ja kertoo edelleen kavereilleen, Lahdenmäki arvioi.

Metal Riotin Joonas Kokko (vas.), Joonas Myller ja Benjamin Sairamo esiintyivät Emergenza-bändikilpailussa tuomarit vakuuttaneella tavalla. Yhtyeen laulaja ja kitaristi Joonas Myller myönsi keikan jännittäneen. Kuva: Oona Eskeli.

Metal Riot sai aikaan mosh pitin ja Guilty Pleasurella oli palikat paikoillaan

Akaan metalliedustus Metal Riot eli Joonas Myller (laulu ja kitara), Benjamin Sairamo (basso) ja Joonas Kokko (rummut) esiintyi bändikisan tuomariston mukaan vakuuttavasti.

Tuomaristo huomioi ansiona myös sen, että yhtye sai keikallaan aikaan ajoittain melko isoksikin äityneen mosh pitin.

Mosh pit, puhekielessä usein pitti, on metalliyhtyeiden keikkojen yleinen ilmiö, jossa yleisön jäseniä juoksee ympäriinsä toisiinsa törmäillen.

Joonas Myller kertoi jännittäneensä ennen keikkaa välillä paljonkin, sillä hän ei ollut soittanut kitaraa pitkään aikaan.

– Mutta sitten kun lavalle pääsi, ei siinä enää niin jännittänyt.

Akaalaissyntyisten Lauri Kraftin ja Marcus Johanssonin perustamalla Guilty Pleasurella oli tuomariston mielestä ”palikat paikoillaan”.

– On kyllä mietitty, että mitenköhän tämäntyyppistä rehtiä rokkia pitää soittaa. Kitarasoolot, kertsit ja hiuslakat ovat kyllä viimeisen päälle kunnossa, sanaili tuomaristoon kuulunut Mokoma-yhtyeen kitaristi Kuisma Aalto.

Myös Lauri Kraft oli tyytyväinen yhtyeensä esitykseen.

– Meni tosi hyvin ja tunnelma oli kohdillaan. Jatkamme eteenpäin samaan malliin ja toivottavasti saamme lisää keikkoja.

Guilty Pleasuren keikka keräsi kehuja muun muassa Mokoma-yhtyeen kitaristilta Kuisma Aallolta. Guilty Pleasuren muodostavat akaalaissyntyiset kitaristit Marcus Johansson (vas.) ja Lauri Kraft sekä Anton Weckman (laulu), Kimmo Koski (basso) ja Tuomas Naskali (rummut). Kuva: Oona Eskeli.

Lue lisää Emergenzasta sekä kisaan osallistuneista akaalaismuusikoista:

Akaalaiset Kaskas ja Metal Riot esiintyvät tänään Emergenza-bändikilpailun aluefinaalissa Tampereella – Myös Guilty Pleasure -yhtyeellä on juuret Akaassa (30.10.2021)

Kuvagalleria finaalin tunnelmista:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?