Uutisia 40 vuoden takaa: Foto-Näkkiin yritettiin murtautua

Torstaina 15. lokakuuta 1981

Foto-Näkkiin yritettiin murtautua

Vorot olivat jälleen liikkeellä perjantain ja lauantain välisenä yönä Viialassa. Foto-Näkin liikkeeseen keskustassa oli mainittuna yönä yritetty murtautua. Ensiksi oli ikkuna rikottu kadun puolelta, mutta homma ei onnistunut julkisivulta ja niinpä ”yrittäjät” menivät rakennuksen taakse ja koettivat päästä ovesta sisälle. Nytkin puuhat keskeytyivät, jostakin syystä ja murto jäi suorittamatta.
Tulokseksi jäi ainoastaan vahingot, niin ikkunan kuin ovenkin rikkomisesta aiheutuneet.

Peura loikkasi auton eteen

Maanantaina klo 17.30 aikaan oli eräs henkilöauto matkalla Valtatie 9:ltä Kylmäkosken kirkolle kääntyvää Kehron tieltä. Ajettuaan n. 150 m. risteyksestä loikkasi tien oikealta puolelta nuori peura yllättäen auton eteen. Autoilija ei ehtinyt tehdä asialle mitään vaan eläin ja auto törmäsivät yhteen. Eläin menehtyi heti ja auto sai etuosaansa melkoisia vaurioita.

Akut haluttua tavaraa

Aikaisemminkin olemme kertoneet akkujen anastamisesta pysäköityinä olevista autoista. Perjantain ja lauantain välisenä aikana on akku jälleen anastettu Viialan Maalaus Oy:n pihasta olleesta Datsun-merkkisestä pakettiautosta. Akun arvo on n. 400 mk. Muuta ei havaittu viedyksi.

Yli 5000 kiloa omenia Vaalaan

Todella antoisa oli viialalaisten käsi, kun seurakunta pyysi ylimääräisiä omenia lähetettäväksi ystävyyseurakunnalle Vaalaan. Peräti hieman yli 5000 kiloa kertyi lähetettävää Oulujärven rannalle.
Vaalan kirkkoherra on lähettänyt runsaat terveiset ja kiitokset kaikille viialalaislahjoittajille. Vaalassa omenat myytiin torilla noin parin markan kilohintaan ja kertyneet varat käytetään Vaalan seurakunnan lähetyksen hyväksi.
Omenilla oli kova kysyntä Vaalassa, sillä siellä ei omenapuu kasva. Vastalahjaksi Vaalan seurakunta lähetti 40 kiloa Oulujärven muikkuja, jotka Viialassa ovat tarjolla lähetyslounaalla. Operaatio omena perustui lahjoituksiin myös kuljetuksen osalta, Schauman lahjoitti kuorma-auton käyttöön, Eero Järvelä lupautui kuljettajaksi, Vaalan seurakunta puolestaan maksoi auton polttoaineen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?