Jumalanpalvelukset kiertävät Akaassa ensi vuonna uudella tavalla – Vanha käytäntö on sitonut monta työntekijää

Akaan seurakunta ottaa käyttöön kiertävät vuorot jumalanpalvelusten järjestämisessä. Kuvassa Viialan kirkko. Kuva: Oona Eskeli

Akaan seurakunta järjestää sunnuntain jumalanpalvelukset ensi vuonna kiertävinä vuoroina siten, että yhdessä taajamassa on jumalanpalvelus kello 10, yhdessä kello 18 ja yhdellä on tauko. Kirkkoneuvosto päätti vuoden 2022 jumalanpalvelusten järjestämisestä kokouksessaan 16. syyskuuta.

Koronaepidemian aiheuttamia poikkeuksia lukuun ottamatta jumalanpalvelus on järjestetty aiemmin kaikilla Akaan kirkoilla joka sunnuntai, Akaan kirkossa Toijalassa kello 10 ja Kylmäkoskella ja Viialassa vuoroviikoin aamulla ja illalla.

Pappien ja kanttorien lähiesimiehenä toimiva Kylmäkosken kappalainen Leena Sorsa kertoo, että jatkossa taukovuorolla taajamissa on tarkoitus järjestää muita tapahtumia.

– Kolmen viikon kierrossa on yhdellä kylistä vuorollaan tauko, jolloin voidaan järjestää kyseiselle kylälle omaleimaisia tapahtumia. Tällaisia ovat esimerkiksi Loimu Toijalassa, Majataloilta Viialassa ja Kulttuurikirkko Kylmäkoskella.

Sunnuntain jumalanpalveluksia seurataan nykyisin myös etänä striimin välityksellä.

– Koska maantieteelliset etäisyydet ovat Akaassa niin pienet, olisi hienoa, jos ihmiset tottuisivat myös lähtemään jumalanpalvelukseen mihin tahansa seurakunnan kirkoista, Sorsa sanoo.

Sorsa kertoo, että jumalanpalveluksen järjestäminen sunnuntaisin kaikilla kolmella kirkolla on sitonut monta työntekijää. Kirkkoneuvoston päätös antaa Sorsan mukaan muun muassa uusia mahdollisuuksia jumalanpalveluselämän toteuttamiseen viikolla ja siirtää työntekijöiden työaikaa muuhun seurakuntaelämän kehittämiseen.

Kylmäkosken kirkossa järjestettiin 120-vuotisjuhlamessu sunnuntaina 29.11.2020. Seurakuntaemäntä Tuija Leppimäki keräsi kolehtia yhdessä suntio Pasi Niemisen kanssa. Kuva: Tarja Antola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?