Uutisia 40 vuoden takaa: Matkahuolto aloittaa Viialassa

Torstaina 8. lokakuuta 1981

Matkahuolto aloittaa Viialassa

Matkahuollolle on vihdoinkin löytänyt Viialasta paikka ja hoitaja. Viialan matkahuolto aloittaa toimintansa torstaina 15.10. sosiaalitoimistoa vastapäätä sijaitsevan Kukka-Pirtin tiloissa. Kaupan omistaja Tuula Partanen on ottanut matkahuollon hoitaakseen muun työnsä ohella.

– Tässä on melko monta kukkakauppaa ja melko hiljaista. Uskon, että tässä ehtii ohessa hoitamaan matkahuollon, kun Viialakaan ei ole tämän isompi paikka, pohtii Tuula Partanen. – Ainakaan aluksi matkahuollossa kävijöitä ei varmaankaan ole kovin paljoa.

Viiala on jo useamman vuoden ajan ollut ilman matkahuoltoa. Matkahuollon tarve on kuitenkin sitä mukaa lisääntynyt, kun Viialaan on ilmaantunut uusia yrityksiä. Tavaroiden vastaanotto ja lähettäminen on ollut hankalaa ilman matkahuoltoa. Tavara kulkeutuu Toijalaan tai Lempäälään, jollei osaa olla oikealla autolla vastassa.

Viialalaiset visailevat Pöllövisassa

Mainos-TV:n järjestämä koululaistietokilpailu Pöllövisa jatkuu Viialan yläasteen osalta ensi tiistaina, jolloin yläasteen joukkueen tietämystä jälleen testataan. Vastustajajoukkueena on tällä kertaa Oravan yläaste Saloista, Raahen läheltä.
Viialan joukkue on viime keväästä kokonaan uusiutunut, sillä keväällä Viialan yläastetta edustaneet oppilaat ovat siirtyneet lukioon. Nykyisessä joukkueessa ovat mukana Sanna Lunnasluoto (9.b), Pasi Einemäki (8.c) ja Arto Nyberg (9.c). Joukkuetta huoltaa Leena Antila.

Viialalaiset voivat jännittää joukkueen puolesta tiistaina 13.10. klo 18.15 alkaen.

Kuluttajaneuvoja aloitti

Viialassakin on piakkoin saatavilla kuluttajaneuvojan neuvoja ja palveluita. Valkeakosken, Toijalan, Kylmäkosken, Urjalan ja Viialan yhteinen kuluttajaneuvontatoiminta alkoi viime maanantaina. Kuluttajaneuvojan toimisto sijaitsee Valkeakoskella, mutta kuluttajaneuvojalla on myös muissa kunnissa vastaanotot.

– Vielä ei ole tehty lopullista päätöstä siitä, milloin ja miten usein käyn Viialassa, kertoo kuluttajaneuvojan virkaa hoitava Aimo Paavilainen.

– Luultavasti Viialassa on vastaanotto kerran kahdessa viikossa. Vastaanotot alkavat viimeistään ensi kuussa. Vastaanotto on kunnantalolla samoissa tiloissa kuin Kelan toimistokin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?