Sivistyslautakunta esittää jälleen vakituista kulttuurikoordinaattoria – ”Kulttuuripalvelut ja -tapahtumat eivät toteudu ihan itsestään”

Vs. sivistysjohtaja Virve Jämsénin mukaan Akaan kulttuuripalvelut ja niiden kehittäminen vaatii tekijän. Kuva: Oona Eskeli.

Sivistyslautakunta esittää, että Akaaseen perustetaan 1.1.2022 alkaen vakituinen ja kokoaikainen kulttuurikoordinaattorin toimi. Vakanssi sisältyy sivistyslautakunnan ensi talousarvioesitykseen kaupunginhallitukselle ja valtuustolle.

Akaassa on kertaalleen perustettu ja sittemmin osana talouden tasapainottamisohjelmaa lakkautettu kulttuurikoordinaattorin kokopäiväinen toimi. Viime vuonna sivistyslautakunta esitti osa-aikaisen kulttuurikoordinaattorin toimen perustamista, mutta esitys ei päätynyt valtuuston hyväksymään talousarvioon.

– Kulttuuripalveluita on hoidettu erilaisilla määräaikaisilla ratkaisuilla, mutta tänä vuonna meillä ei ole ollut edes määräaikaisia työntekijöitä. Toki korona on aiheuttanut monella tapaa poikkeusolot myös kulttuuripalveluihin ja niiden tuottamiseen, Akaan vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén kertoo.

Kulttuurikoordinaattorin keskeisiä tehtäviä olisivat kulttuuripalveluiden koordinointi-, tuottaja- ja verkostotehtävät.

Jämsénin mukaan Akaan kaupunki on sitoutunut osallistumaan Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaun jatkohankkeeseen, jonka tavoitteena on Pirkanmaan kuntien kulttuurityön kehittäminen yhdessä.

– Vaikka Pirkanmaa ei voittanut kulttuuripääkaupunki 2026 -titteliä, varalle oli suunnitelma b, joka on kolmivuotinen. Siellä on toimenpiteitä, joita myös Akaassa täytyy tehdä, ei pelkästään Pirkanmaan kuntien yhteiseksi hyväksi vaan ennen kaikkea Akaan kulttuuripalveluiden edistämisen näkökulmasta, Jämsén sanoo.

Vuoden 2022 aikana laaditaan muun muassa Akaan kaupungin kulttuuristrategia.

– Kulttuuripalvelut ja -tapahtumat eivät toteudu ihan itsestään. Siihen pitäisi kyetä osoittamaan jonkinlainen työpanos. Toki olen sivistysjohtajan pestissä koettanut osaltani niitä sivuta, mutta väistämättä työpanos jää kovin vähäiseksi, Jämsén kertoo.

Kulttuurikoordinaattorin kuukausipalkaksi on arvioitu 2 970 euroa kuussa. Sivukuluineen palkkamenot ovat 46 200 euroa vuodessa.

Lue myös:

Sivistyslautakunta esittää vakituista kulttuurikoordinaattoria ja yhtä uutta kirjastovirkailijaa – Kummastakin äänestettiin, Akaan henkilöstöresurssi kalpenee Valkeakosken rinnalla

Akaassa nykyisin asuva vuoden 1998 tangokuningas Jouni Keronen esiintyi duona pianisti Mirka Dojanin kanssa kaupungin järjestämässä Akaa-päivässä vuonna 2019. Kuva: Oona Eskeli.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?