Viiala-Lehti 40 vuotta sitten: Viialan Viila Oy 80 vuotta

Torstaina 24. syyskuuta

Viialan Viila Oy 80 vuotta

Yksi Euroopan suurimmista ja Suomen ainoa viilan tuottaja Viialan Viila Oy täytti viime keskiviikkona hieman vaihvihkaan 80 vuotta. Ulkopuoliset eivät merkkipäivästä juuri tienneet, mutta entisille, eläkkeellä oleville työntekijöilleen tehdas järjesti kahvitilaisuuden. Lisäksi palkittiin henkilökunnalle pidetyssä tilaisuudessa ansiomerkein seitsemän työntekijää jotka ovat palvelleet talossa 30 vuotta.

Nyrkit puhuivat Hirvialholla

Ensimmäistä kertaa saatiin Viialassa seurata nyrkkeilykilpailuja sunnuntaina. Valkeakosken Haka oli pystyttänyt Hirvialhon koululle kehäneliön ja tarjosi puolentoisasataa henkisen katsomon nähtäväksi kahdeksan kamppailua, joista sokerina pohjalla oli viialalaisen, Hakaa edustavan Kari Kolehmaisen ottelu Suomen mestaria ja EM pronssimitalistia Jarmo Eskelistä vastaan.
Eskelinen oli ottelussa parempi ja voitti kolmannessa erässä kehätuomarin keskeytyksellä. Ensimmäisessä erässä ottelu oli varsin tasaväkinen, Kari Kolehmainen oli hyökkäävämpi, mutta Eskelisen puolustus oli tarkkaa ja vastaiskut tehokkaita.

Syyskyntö aloittaa seuraavan vuoden satokauden

Me olemme tottuneet siihen, että uusissa autoissa on tummennetut lasit, tehokkaaat lämmitys- ja tuuletuslaitteet, jolloin ajaminen tulee miellyttäväksi. Nykyistä traktoria voi aivan verrata autoon. Myös niissä on tummennetut lasit, tehokkaat tuuletus- ja lämmityslaitteet ohjaamossa. Näin on myös aikaisemmin reumatismia ja selkä- ja ryhtivikoja maamielle aiheuttanut ohjaamo saatu sekä työturvalliseksi, että viihtyisäksi työympäristöksi. Viimeisimpien traktorimallien kojeajotilaisuus ja esittely oli tiistaina Oinaan mailla Heinäsuolla.

Panssarivaunut jyrisivät Viialan halki

Hieman sodan tuntua oli eilen keskiviikkona Viialassa, kun panssarivaunuja jyristi yli tunnin ajan Toijalasta Viialaan ja Viialasta edelleen Tampereelle päin. Sodasta ei ollut kysymys vaan panssaripataljoonan harjoitusmarssista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?